Kaynaklar'dan...

Tüberkülozlu hayvanlardan sağılan süt çocuklarımıza içirildi

okul_sutunde_tuberkuloz
AKP Hükümeti’nin “Okul Sütü” projesi kapsamında Amasya’daki öğrencilere tüberkülozlu süt içirildi. Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 2012 yılında tüberkülozlu hayvanlardan sağılan 2 ton sütü okullara sattı. Hayvanların tüberkülozlu olduğunu tespit eden veteriner hekim ise sürüldü.

Amasya’da okul sütü projesinde bir skandal ortaya çıktı. 2012 yılında tüberkülozlu hayvanlardan sağılan iki ton sütün “okul sütü” olarak öğrencilere içirildiği saptandı.

Kentteki Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde 2012 yılında 12 adet tüberkülozlu sığır tespit edildi. Tüberküloz yönetmeliğine göre bir sürüde tüberküloz şüphesi uyandıran hayvanın varlığı bile önlem alınmasını gerektirirken işletme duruma sessiz kaldı.

Müdürlüğün veterineri Kenan Demirtaş durumu Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirdi. Usulsüzlükleri rapor eden Demirtaş, Urfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nin koyun bölümüne sürgün edildi.

Tüberkülozlu hayvanlardan sağılan 2 ton süt, “okul sütü” projesi kapsamında Gökhöyük Tarım Meslek Lisesi’ne satıldı.

Okul aynı tarihte Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden 2 ton süt aldığını doğruladı.

Tüberkülozlu hayvanların kesilerek, çiftlikte çalışan personele yedirildiği de iddia edildi.

Gazeteci Mehmet Menekşe’nin haberinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal konuyu Meclis’e taşıdı, Bakan Mehdi Eker’in yanıtlaması için soru önergesi verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu