İhanetlerTürkiye GerçekleriYalanlar

Sözlerinde Durmayan Bakanlar!

Türkiye 24 Haziran’da yeni bir seçime doğru yol alıyor. Bu yazıda daha önce kamu personeline ve adaylarına yönelik açıklamalarda bulunup da vaatlerini unutanlara yer vereceğiz.
Türkiye 24 Haziran’da yeni bir seçime doğru yol alıyor. Bu yazıda daha önce kamu personeline ve adaylarına yönelik açıklamalarda bulunup da vaatlerini unutan Bakanlara yer vereceğiz.

Vaatlerini unutan bakanlar arasında ilk sırasında, Maliye Bakanı Naci Ağbal yer alıyor.

8 Nisan 2017 tarihinde, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ağbal, “Bakanlığımız ile Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarındaki personelimiz için kurum içi uzmanlık sınavı açıyoruz. Bunun için gereken kanun tasarı taslağını Başbakanlığa gönderdik” demiş olmasına ve bu sözün üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kurum içi uzmanlıkla ilgili hiçbir gelişme yaşanmadı. .

Listenin ikinci sırasında ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba yer alıyor. Fakıbaba, selefi Faruk Çelik gibi sürekli olarak topu taca atıyor, personel alımı için “talebimizi Maliye Bakanlığına gönderdik, şikayetlerinizi Maliye Bakanlığına bildirin” diyor. Ancak adaylar, Maliye Bakanlığı nezdinde yaptıkları araştırmalarda bu yönde hiçbir talebin kendilerine ulaşmadığı bilgisini alıyorlar.

Listenin 3. sırasında ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak bulunuyor. Bakan Bak, 28 Ocak’ta resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “BESYO mezunlarımızın atama talepleriyle ilgili gerekli çalışmamızı tamamladık. 2018 yılı içerisinde 3 bin BESYO mezunu kardeşimizin atamasını gerçekleştireceğiz. Detayları en kısa sürede sizlerle paylaşacağız. Türk sporuna ve gençlerimize hayırlı olsun” demişti. Bu açıklamanın üzerinden 3 ay geçmiş olmasına rağmen ek kısa süre bir türlü gelmemiştir.

Listenin 4. sırasında ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yer alıyor. Yılmaz daha önce TV’lerde sözleşmeli öğretmen adaylarının güvenlik soruşturması sonrasında puanlarına göre atanacağını belirtmiş olmasına rağmen bu konuda resmi olarak bir düzenleme yapmadı. Sadece sözlü bir talimat olarak komisyonlara bu yönde bir şeyler söylediği ifade ediliyor. Ancak işlerin yürüyüş şekli bir Devlet ciddiyetine gölge düşürmektedir. Cumhuriyet tarihimiz boyunca işler hep yazılı olarak yürümüştür ve bundan sonra da yazılı olarak yürümesi uygun olacaktır. Bakan Yılmaz bugün vardır yarın yoktur, dolaysıyla uygulamanı yazılı mevzuat şeklinde yürürlüğe konulması adayların sözlü sınav komisyonu üyelerinin insafına terk edilmemesi gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu