Kaynaklar'dan...

SONY, Kuzey Koreli hackerlar karşısında geri adım attı

the-interview-movie-poster

Obama, Kuzey Kore’yle yaşanan film krizini değerlendirdi: Sony filmi gösterimden kaldırarak hata yaptı

ABD Başkanı Barack Obama, Sony’nin Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u ti’ye alan filmi ‘The Interview’ nedeniyle siber saldırıya uğraması ve tehditler alması sonrasında filmi gösterimden kaldırmasını yanlış bulduğunu söyledi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Sony Pictures’ın hacklenmesinden Kuzey Kore’nin sorumlu olduğunu açıklamasının ardından konuya ilişkin açıklama yapan Obama, “Sony filmin gösterimini iptal ederek büyük bir hata yaptı” dedi. Bu saldırıya yanıt vereceklerini de sözlerine ekleyen ABD Başkanı, ne tür bir karşılık verileceğine dair ayrıntılara girmedi.

Kim Jong-un ile özel bir röportaj için Kuzey Kore’ye giden Amerikalı iki gazetecinin CIA tarafından Kim’e suikast düzenlemeye ikna edilmesini konu alan filmin vizyon tarihini değiştirmişti. Ancak Sony daha sonra filmin gösterime girmeyeceğini sadece internet izlenebileceğini açıklandı.

Geçen ay Sony Pictures’ın sistemine giren ‘Guardians of Peace’ (Barış Muhafızları) isimli hacker grubu, ilk olarak yapım şirketine ait henüz yayımlanmayan dört filmin DVD’lerini sızdırmış ve şirkete ait bilgilerin ele geçirdiğini duyurmuştu.

Ardındansa aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Angelina Jolie dahil, bir dizi ismin adlarının geçtiği şirket içi yazışmalar basına sızdırılmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu