Kaynaklar'dan...

Sokak lambasını mahalleli tamir etti

lamba

Sokak sakinleri, lambaları direklere monte ettikleri anahtarla kendileri açıp kapatıyor.

ZONGULDAK’ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi’nde maden işçileri, oturdukları sokakta arızalanan aydınlatma lambalarını, kendileri yeniden hat çekerek çalıştırdı.

Merkez Mahallesi’nde çoğunlukla maden işçilerinin oturduğu Murat Görnüç Sokak’taki aydınlatma lambaları, uzun süre önce kötü hava koşullarının etkisiyle arızalandı. Elektrik dağıtım şirketine arıza bildirimi yapılmasına rağmen lambalar tamir edilmedi. Maden işçileri de mahalledeki elektrik direklerinden çektikleri hatlar ile aydınlatma lambalarını çalıştırdı. Sokaktaki 8 lamba, direklere monte edilen anahtarla sokak sakinleri tarafından açılıp kapatılıyor.

Sokakta oturan madencilerden Erhan Demiro, “Elektrik dağıtım firmasına dilekçe vermemize rağmen hat bağlayıp lambaları yakmadılar. Biz de sürekli karanlıkta kaldığımız için böyle bir çözüm bulduk. Kendimiz hat çekerek lambaları yaktık. Akşamları anahtarla lambaları yakıyoruz, sabah da aynı şekilde kapatıyoruz. Buradaki 8 direğin hepsi böyle çalışıyor” dedi.

Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ise söz konusu aydınlatma lambalarının sokak sakinleri tarafından yakıldığından haberlerinin olmadığını belirterek, “Yaz ve kış saatine göre ayarlı zaman röleleri aydınlatma direklerini otomatik olarak yakıp kapatıyor. Bu rölelerde zamanla sorun çıkmış olabilir. Başka sorun da olmuş olabilir. Arkadaşlarımızı mahalleye yönlendirip incelemesini yaptıracağız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu