Kaynaklar'dan...

Polisin göstericilere karşı Buhar Bombası kullandığı iddia edildi

İstanbul ve Ankara’da aralıksız süren polis saldırılarının ardından polisin attığı ve insanların vücutlarında büyük tahribata neden olan kimyasalın “buhar bombası” olduğu öne sürüldü.

İstanbul Tabip Odası yetkilileri, TOMA’larda kullanılan suyun içine kimyasallar katıldığını açıkladı. Ancak saldırıda kullanılanın ne olduğu, Ankara’da önceki gece Kennedy Caddesi’nde binlerce kişiye müdahale hazırlığında olan bir polisin açıklamalarıyla ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu ve Mert Taşçılar’ın haberine göre, Taksim’deki vahşi saldırıda yurttaşların derisini kabartan ve kızartan kimyasalın “buhar bombası” olduğu anlaşıldı. Bomba Ankara Emniyeti’nin de elinde var.

‘Yarına saklıyorum’
Kennedy Caddesi’ndeki bir çevik kuvvet polisi basın mensuplarıyla sohbet ederken, “Aslında elimde 1 kutu buhar bombası var. Deri kabarıyor, kaşınıyor, kıpkırmızı oluyor” ifadelerini kullandı.

Aynı polis, sözünün devamında “Ama yarın nasıl olsa cümbüş var. Oraya saklıyorum” sözleriyle Güvenpark’ta polis tarafından başından vurularak katledilen Ethem Sarısülük’ün cenazesi için Kızılay’da dün düzenlenen mitinge işaret etti.

Edinilen bilgiye göre; Emniyet’in 2012’de aldığı buhar bombaları, yere düşmeden havada patlıyor, 2-3 saniyede duman yerine toz ile yayıyor ve bu nedenle gözle görülmüyor. Kullanılmasının amacı ise göstericilerin gaz bombalarını alıp polise yeniden atması. Buhar bombası gözle görünmediği için polis korunmuş oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu