Kaynaklar'dan...

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 71 gündür açlık grevinde…

nuriye-gulmen-semih-ozakca

71 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, polis saldırısı ve gözaltıların devam etmesi halinde alanda 24 saat nöbet tutmaya devam edeceklerini duyurdu

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larle işlerinden ihraç edilen ve 71 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, Yüksel Caddesi’ndeki akşam basın açıklamasına katıldı.

Sağlık durumları nedeniyle tekerlekli sandalye ile alana gelen Gülmen ve Özakça’nın katıldığı basın açıklaması sırasında dün gece polisin saldırdığı pankart yerine “OHAL haklarımıza ve iş güvencemize saldırıdır, işimizi geri istiyoruz” yazılı pankart asıldı.

71. günün ilk saatlerinde Yüksel Caddesi’ndeki direniş alanına yönelik 4 ayrı saldırıda toplamda 15 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin konuşan Gülmen, şimdiye dek 27 kere gözaltına alındıklarını ifade ederek, “Şimdi kazandığımız alanı kazandığımız yeri bizden almaya çalışıyorlar biz buna izin vermeyiz” dedi.

Gülmen, eylem alanının kendileri için önemli olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

“Açlık grevinin ilk 50 gününe kadar 24 saat beklediğimiz bu alanı bizden almaya çalışıyorlar. Burası bizimle bütünleşmiş, Semih ve benim evimiz olmuş. Evet artık evde dinlenmemiz gerektiği için gün boyu burada olamıyoruz, evde dinlenmemiz gerektiği için burada duramıyoruz.”

Polis müdahalelerinin devam etmesi halinde 24 saat nöbet tutacaklarını aktaran Gülmen, çağrı yaptı:

“Herkesi burayı sahiplenmeye davet ediyoruz. Burayı bizden ayrı görmesinler burası direniş alanımız Yüksel Caddesi’ni herkes sahiplenmeli. Eğer burada kalabalık olursa bu saldırıların önüne geçebiliriz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu