Kaynaklar'dan...

Murgul halkı siyanüre karşı mücadeleyi kazandı

Artvin’in Murgul ilçesinde siyanüre karşı sürdürülen mücadele zafere ulaştı. Cengiz İnşaat, noter onaylı bir protokol imzalayarak siyanür tesisi kurmaktan vazgeçti.

Artvin’in Murgul ilçesinde halk bir süre önce başlattığı mücadeleyi zaferle sonuçlandırdı. Siyanürle altın arama çalışmalarına karşı çıkan Murgullular, şirkete geri adım attırdı. Şirketin siyanür tesisinden vazgeçmesini halk horonlarla kutladı. Murgul Siyanür’e Hayır Platformu, haberi Facebook hesabından paylaştığı, “Ve Cengiz İnşaat Murgul’da Siyanür Tesisi kurmayacağına dair protokolu imzalamıştır. Emeği geçen herkese minnettarız” notuyla duyurdu.

Murgul halkı 6 Ekim’de bir etkinlikle kutlama yapacaklarını açıkladı.

Murgul’da 1973 yılından bu yana faaliyette gösteren Eti Bakır İşletmeleri, özelleştirme kapsamında 2006 yılında değerinin oldukça altında bir fiyatla Cengiz Holding’e satılmıştı. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Holding, bölgede 15 yıl önce keşfedilen ancak konumu itibariyle siyanürlü ayrıştırma tesisi kurulmasına izni verilmeyen altın madenini de Eti Bakır İşletmeleri bünyesinde ayrıştırmak için kolları sıvadı. Hızlı hareket eden Cengiz Holding’in, daha “ÇED Olumlu Kararı” çıkmadan çalışmalara başlaması halk isyan ettirmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu