Kaynaklar'dan...

Maaşlarını alamayan işçiler, 30 metre yükseklikteki vinçte eylem yapınca paraları ödendi

manisa-isci-eylem

Maaşlarını alamayan işçiler, 30 metre yükseklikteki vinçte eylem yapınca paraları ödendi

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir yıldır süren stadyum inşaatında çalışan taşeron işçiler, firmanın alacaklarını ödemediğini söyleyerek 30 metre yüksekliğindeki vince çıktı. Eylemin ardından işçilere ödeme yapıldı.

Süper Lig ekibi Akhisar Belediyespor’un, Akhisar Arena Stadı’nın inşaatında çalışan ve seslerini duyurmak için vince çıkan Mehmet Öztürk ile Hüseyin Gökçimen, paralarını almadan aşağı inmeyeceklerini söyledi.

Uzun süre ikna edilmeye çalışılan işçilerden Hüseyin Gökçimen, bu sırada yükseklik korkusu yüzünden vincin üstünde baygınlık geçirdi. Bir süre arkadaşı Öztürk tarafından kendine getirilmeye çalışılan Gökçimen, itfaiye ekiplerinin yardımıyla aşağıya indirildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Hüseyin Gökçimen daha sonra arkadaşı Mehmet Öztürk’le birlikte polis merkezine götürüldü.

Buradaki işlemlerin ardından Öztürk ve Gökçimen’in serbest bırakıldığı belirtildi. İki işçi ile alacağını bulunduğu söylenen diğer işçilere toplam 38 bin lira ödeme yapıldığı öğrenildi.

Akhisar Stadyumu ile Kapalı Spor Salonu inşaatlarının şefi ve sorumlusu İnşaat Mühendisi Müjdat Şener ise işçilerin parasının günü gününe taşeron firmaya verildiğini, taşeron firmanın da kalfaya parayı verdiğini ancak kalfanın işçilere paralarını ödemediğini iddia etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu