Kaynaklar'dan...

Kendisini sırtından vurarak intihar(!) eden asker…

sirttan-intihar

Kendisini sırtından vurarak intihar(!) eden asker…

Zorunlu askerlik görevini yaptığı Çanakkale’de 2 Mart tarihinde nöbet kulübesinde ölü bulunan Er Cihan Sevengin için verilen iki rapor arasındaki çelişki, olayın, kışlalarda yaşanan ‘cinayetlerin intihar olarak kaydedildiği‘ örneklerden biri daha olabileceği şüphelerini artırdı.

Zira Sevengin için hazırlanan adli muayene raporunda, ölüme neden olan merminin sırtından giriş yapıp göğsünden çıktığı savunulurken, otopsi raporunda merminin göğüsten girip sırttan çıktığı bilgisine yer verildi. Otopsi raporu ayrıca, Sevengin’in kendisini vurduğu iddia edilen G-3 piyade tüfeğinin mekaniğini de tersine çevirdi.

Çanakkale’ye bağlı Ezine ilçesindeki 3’üncü Jandarma Eğitim Taburu’nda askerliğini yapan Cihan Sevengin, 04:00 – 06:00 nöbetinin ardından 06:00 – 09:00 nöbeti için kulübeye gelen Er Osman Kızılırmak tarafından yerde hareketsiz yatarken bulunmuştu.

Ambulansla Ezine Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sevengin’in, hastaneye götürülmeden önce silahlı yaralanmaya bağlı olarak hayatını kaybettiği anlaşıldı.

adli-muayene

Sevengin için Ezine Devlet Hastanesi’nden verilen adli muayene raporunda, ölüme neden olan merminin sırtından giriş yapıp göğsünden çıktığı belirtilirken, ölüm sebebinin intihar olarak kaydedilmesi soru işareti yarattı.
Mermi bir rapora göre sırttan, diğerine göre göğüsten girmiş

Adli Tıp Kurumu’ndan verilen otopsi raporunda ise Sevengin’in ölümüne sebep olan G – 3 piyade tüfeğinden çıkan merminin, göğüsten girip sırttan çıktığının tespit edildiği ifade edildi.

cihan-sevengin

Her iki raporda da sırtta 1 santimetre, göğüste 4 santimetrelik yara açıldığı tespit ediliyor.

Sevengin’in intihar ederken kullandığı belirtilen G – 3 piyade tüfeğinin en bilinen özelliklerinden biri ise silahtan çıkan merminin giriş noktasının mermi çapı kadar olması, çıkışınsa mermi girişinin ardından daireler çizmesi nedeniyle, isabet ettiği yeri büyük yara açarak terk etmesi olarak biliniyor.

Ancak Sevengin’in ailesinin başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Gelibolu’daki 2. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı “…müteveffanın ölümünün kendi iradi eylemi sonucu meydana geldiği vicdani kanaatine varılması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” diyerek dosyayı kapattı.

Cihan Sevengin’in babası Tuğrul Sevengin, olayın kesinlikle intihar olmadığına inandığını söyledi. “Oğlumun hiçbir psikolojik ve maddi problemi yoktu. Olayın intihar olma ihtimali dahi yok. Zaten Ezine’de halk asker askeri vurmuş diye anlatıyor birbirine” diyen Sevengin savcıyla görüştürülmediklerini, oğlunun arkadaşlarının da konuşmadığını belirtti.

Amir ve komutanlarının da oğlunun intihar ettiğine inanmadığını kaydeden Sevengin, “Olaya tanık olan 35 askerin ifadesi alınmış ancak, askerlerin ifadelerine de ulaşamıyoruz. Cihan intihar etti denilerek meselenin üstü kapatılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu