Kaynaklar'dan...

‘Kalabalık okul’ İstanbul’da can aldı

‘Kalabalık okul’ İstanbul’da can aldı. Zilden sonra merdivendeki izdihamda çıkan tartışmada Ahmet Şahin öldü.

Radikal’den Hazal Polat’ın haberine göre, Küçükçekmece Kanarya İlköğretim Okulu’nda 20 Eylül’de paydos zili çaldığında pek çok öğrenci gibi 7’nci sınıf öğrencisi Ahmet Şahin de merdivenlere koştu. Ancak bu onun için son paydos zili oldu. Yüzlerce öğrencinin akın ettiği merdivenlerde birkaç öğrenci kalabalık yüzünden tartışmaya başladı. Darbelere maruz kalan 13 yaşındaki Ahmet bir anda yere yığıldı. Öğretmenleri ilk müdahaleyi yapıp ve Ahmet’i hastaneye götürdüler ancak çok geçti.

Ahmet’in ölümü eğitimde aşılamayan ‘kalabalık okullar’ sorununu tekrar gündeme getirdi. Olayın yaşandığı okulun mevcudu neredeyse bir belde nüfusu kadar: 3700… Dersliklerde 55 öğrenci bulunuyor. Kanarya Mahallesi Muhtarı Necat Karadeniz’le konuşuyoruz. Okulun çok kalabalık olduğunu vurgulalayan Karadeniz, şunları anlatıyor: “Okula MEB müfettişleri geldi. Ahmet’in nasıl düştüğünü araştırdılar ancak merdivenleri incelemediler bile. Bir can kaybettik. Çocuklar kalabalık yüzünden merdivende sıkışınca tartışmaya başlıyorlar. Teneffüslerde, giriş – çıkışlarda sürekli izdiham var. Öğrenciler bahçede oynayacak yer bile bulamıyorlar.”

Hem kendisinin hem de okul idarecisi Cem Bezgin’in iki yıldır il ve ilçe müdürlüklerine başvurduklarını anlatan Karadeniz, şöyle devam ediyor: “Bu okulu yıkın daha büyük okul yapın dedik. Geri dönüş olmadı. Okulun 3700 öğrencisi, 86 öğretmeni var. Her sınıfın ortalama mevcudu 55, derslik sayısı ise sadece 42. Arşiv odası bile derslik yapıldı. Mahallemiz çok kalabalık. Kanarya Mahallesi’ne Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu yaptırıldı, sonra KİPTAŞ evleri yapılınca bu okul Fevzi Çakmak Mahallesi’ne verildi. O okulda sınıf mevcutları ortalama 35 öğrenci, bu çok adaletsiz bir durum. Bizim gibi mahallelerin yaptırım gücü yok, bizim sorunlarımızı hasır altı ediyorlar.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu