Gazeteler'den...

Kahraman askerlerimizin başına çuval geçirenler şeref konuğu olarak ağırlandı

Kahraman askerlerimizin başına çuval geçirenler şeref konuğu olarak ağırlandı.

cuvalci-ankarada

Süleymaniye’de kurdukları kahpe pusuda Türk askerinin başına çuval geçiren çetenin elemanlarından ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Odierno, Genelkurmay’ı ziyaret etti!
Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin baş aktörleri arasında yer alan ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond T. Odierno Türkiye’ye geldi. Odierno dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i ziyaret etti. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Özel, konuk komutan ve beraberindeki heyetle Genelkurmay Karargahında görüştü. Odierno’nun ziyaretinin nedenine ilişkin bir açıklama yapılmazken, ABD savaş gemilerinin Karadeniz’e açıldığı bir zamanda ülkemize gelmesi manidar bulundu. Karadenizde üs kurmak için çaba harcayan ancak bugüne kadar bunu başaramayan ABD, Soçi’deki olimpiyatları bahane ederek savaş gemilerini önceki gün Karadeniz’e sokmuştu. Olimpiyat oyunları sırasında Soçi’ye yapılacak olası bir terör eyleminden kaygılandığını öne süren ABD’nin Akdeniz’deki 6’ıncı filosunun amiral gemisi “Mount Whitney” ile destroyer “Ramage” Türk boğazlarından geçerek Karadeniz’e açılmıştı.

Neler yaşanmıştı?

Odierno bilindiği gibi Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanıydı. 4 Temmuz 2003 tarihinde Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan Özel Kuvvetler mensubu 11 Türk askeri ve Türkmen mihmandarları, dönemin korgenerali Ray Odierno’nun komutanı olduğu ABD askerleri tarafından başlarına çuval geçirilerek gözaltına alınmışlardı. Süleymaniye’den alınarak Bağdat’a götürülen Türk askerleri sorguya ve işkenceye maruz bırakılmışlardı. Operasyonun ABD’nin en önemli milli bayramı olan 4 Temmuz Bağımsızlık Gününe denk getirilmesi, ilgili kurum ve kişilerle irtibat kurulmasını engellediği için 11 Türk askeri toplam 60 saat ABD askerleri tarafından alıkonulmuştu. ABD askerlerinin komutanı Ray Odierno hakkında hiçbir soruşturma açılmadığı gibi ödüllendirilmişti. Odierno, önce Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanlığına getirilmiş, daha sonra da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmıştı. Baskının emrini verdiği belirtilen Amerikalı Orgeneral David Petraeus ise, Afganistan’daki NATO güçlerinin komutasına getirlimiş ardından da CIA Başkanı yapılmıştı.

Kaynak: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/cuvalci-generalden-manidar-ziyaret-94524h.htm

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu