Kaynaklar'dan...

İş bulamadı, 3. kattan atladı. İş buldu, kovuldu

celal-incekaya

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşeron olarak çalışırken işten çıkarılan engelli işçi Celal İncekaya, Sınırsızlık Meydanı’nda süresiz açlık grevine başladı.

Niften adlı taşeron firmaya bağlı olarak, Muğla Devlet Hastanesi otoparkında engelli kadrosunda çalışırken, 1 Ocak 2014′te işten çıkarılan Celal İncekaya, kendisine yapılan hak gaspını protesto etmek için Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda süresiz açlık grevine başladı. Hastane yönetiminin, kendisini istifa etmeye zorladığını belirten İncekaya, “işi kendi isteğimle bırakmam için çalışma koşullarını ağırlaştırdılar. Onur kırıcı sözlü hakaretlere maruz kaldım ama ekmeğim için katlandım” dedi. Hukuki süreç başlatabilmesini engellemek amacıyla, işten çıkarıldıktan sonra 1 ay 13 gün daha çalışıyormuş gibi gösterildiğini belirten İncekaya, “hakkımı alana kadar eylemimi sürdüreceğim” dedi.

2010 yılında, iş bulamadığı için bir binanın 3. katından atlayarak intihar girişiminde bulunan ve bunun sonucunda ayakları kırılan Celal İncekaya, 11 ayda olduğu 9 ameliyat geçirmiş, ayakları kesilme aşamasına gelince Sağlık Bakalığı’ndan yardım istemişti. İncekaya’nın sağ bacağı kesilmişti. Haksız yere işten atılan İncekaya, 20 Mart tarihinde de hastanenin bahçesinde, üzerine benzin dökerek kendisini yakma girişiminde bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu