Kaynaklar'dan...

Irak Hizbullahı: ABD, Irak’tan sökülüp atılacak

irak-hizbullahi

Irak Hizbullahı sözcüsü Cafer Hüseyin, ABD’nin Irak’tan tamamiyle sökülüp atılacağını söyledi.

Irak Hizbullahı sözcüsü Cafer Hüseyin, Irak televizyonunda katıldığı bir programda Irak direnişinin Amerika’yı bütünüyle Irak’tan söküp atacak büyük savaşa hazırlandığını açıkladı. Irak ordusunun resmi bir parçası haline gelen gönüllü halk birliklerinin IŞİD ile mücadelede hiçbir zaman Amerika ile aynı cephede olmadığını belirten Cafer Hüseyin, “sıcak çatışmaya girmemiş olsak bile ABD ile hep karşıt cephelerde yer aldık” ifadelerini kullandı.

Kudüs Haber’in haberine göre, Irak ordusunun resmen bir parçası olarak görev yürüten gönüllü halk birlikleri sözcülerinden Cafer Hüseyin, birçok insanın Amerikalıların “yumuşak savaş” stratejisine kanmış durumda olduğunu belirterek Iraklıların sahadaki kazanım ve haklarını ABD’den korumak zorunda olduğunu ifade etti.

ABD ve Batı basınında Irak direnişini karalama ve imajını lekelemek için çok büyük bir kampanya yürütüldüğünü ifade eden Cafer Hüseyin, “Biz ise bu tür kampanyalara malzeme olacak davranışlardan kaçınmak, edindiğimiz kazanımları ve gerçek imajımızı en düzgün biçimde korumak zorundayız” dedi.

Aylardır Amerikalılarla savaş ihtimaline odaklanmış durumda olduklarını belirten Cafer Hüseyin, “sahadaki çatışma ortamına ek olarak hazırlıklarımızı bu yönde ilerletiyoruz” dedi.

ABD ile sıcak savaş noktasında tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Cafer Hüseyin şunları söyledi:

”Amerikalılar, IŞİD projesinde başarısız oldu. Daha doğrusu IŞİD projesini biz bitirdik. Komploları boşa çıkardık. ABD şimdi farklı bir bahane ile Irak’a döndü. Güya IŞİD ile mücadele bahanesi. ABD’nin Irak’taki varlığından söz ediyoruz. ABD, sahadaki operasyon sahasını büyüterek Irak’taki varlığını genişletme niyetinde. Biz bunun karşısında olacağız. Amerika ile savaş; hem askeri, hem siyasi hem de medya cephelerinde… Fakat farklı taktikler uyguluyorlar.

Şu anda uyguladıkları taktik 2003 ile 2011 yılları arasındaki fiili işgal sürecinde uyguladıkları taktikten çok farklı. 2011’de Irak’tan ayrıldıktan sonra IŞİD’i getirdiler. IŞİD, bir Amerikan projesidir. Biz bu projeyi çökerttik. Dolayısıyla Amerikalılar farklı bir bahane ile yeniden geldiler”

ABD’nin Irak’ta şu anda sadece Ninova’da komplo sürdürdüğünü belirten Cafer Hüseyin, “ABDliler, kendileri açısından son kale olarak adlandırılabilecek Musul’da başarısız olmak istemiyorlar; çünkü burada tutunmayı başarırlarsa bu tecrübeyi sadece Irak’a değil tüm bölgeye yaymayı deneyecekler. İşte bu yüzden Musul’da yapmaya çalıştıkları her neyse onu bozmak için çalışıyoruz. Sonrasında ise bütünüyle Amerikalıların karşısına dikilip onları Irak’tan tamamen söküp atacağız” dedi.

Irak Ordusuna bağlı gönüllü halk güçlerinin sözcülerinden olan Cafer Hüseyin, “Irak’ta yaşanan bütün siyasi ve ekonomik problemlerin kaynağı Amerika’dır. Bütün trajediler ABD kaynaklıdır” diyerek ABD’nin bölgede IŞİD’e karşı mücadelenin öncülerinden olduğu iddialarını tamamen yalanladı ve bu iddiaların hiçbir gerçekliğinin olmadığını söyledi. “bunların sahada hiçbir gerçekliği yok. ABD’nin IŞİD ile savaştığı konusunda tek bir gerçek delil yok. En ufak bir delil. En küçük bir delil yok” ifadelerini kullanan Cafer Hüseyin “Bizler, Amerika ile aynı cephede hiç olmadık. Biz hep karşı cephelerde olduk. ABD ile karşılıklı olarak sıcak savaşın içinde olmasak bile bu böyle” dedi.

ABD’nin IŞİD ile savaşmak yerine IŞİD’e birçok noktada destek verdiğini belirten Cafer Hüseyin “Amerika’nın ve koalisyonun Irak’ta olma sebebi, IŞİD’i desteklemektir. Musul’da sahadaki hangi komutana sorarsanız sorun, Musul için büyük operasyonun ertelenmesinin tek sebebinin ABD’nin düzenlediği hava saldırıları olduğunu söyleyecektir. Amerikalılar, Iraklıların karadan Musul’a girmesini engellediler. Hava operasyonlarıyla Irak güçlerinin önünü kestiler. Bu çok açık bir şekilde IŞİD militanlarına zaman kazandırmak için yapıldı.

Bunların yanında bizler, IŞİD’e karşı sürdürdüğümüz savaş boyunca ABD’nin çok farklı şekillerde IŞİD’e destek verdiğini gördük. Gerek havadan indirilen silah yardımları gerekse IŞİD’li komutanların belli bölgelerden tahliye edilmesi noktasında. ABD bu konularda asla taviz vermedi ve desteğini esirgemedi” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu