Kaynaklar'dan...

İlkokul çocuklarına OHAL bahanesiyle, tel örgüler ardında yemek eziyeti

cocuk-yemek

İlkokul öğrencisi çocuklarına öğle yemeği götürmek isteyen ancak OHAL bahanesi ile okula alınmayan veliler, çocuklarına tel örgüler ardından yemek yedirmek zorunda bırakıldı.

Bursa’da merkez Osmangazi İlçesi’nde tam gün eğitim veren Şehit Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’nda, bu yıl öğrencilerin öğle tatilinde okul dışına çıkışlarının yasaklanması yemek sorununa neden oldu.

Ücretli yemek servisi ve kantinden yemek alamayan çocukları için yemek getiren veliler, OHAL nedeniyle okula alınmayınca tel örgüler arasından ’yemek servisi’ yapıyor.

Yemek servisi aylık 110 lira olan okulda, kantini de kullanamayacak durumda olan aileler, öğle tatilinde çocuklarına yemek getirmek istedi. Ancak okula alınmayan veliler, yiyecekleri tel örgüler arasından çocuklarına vermek zorunda kaldı. Bazı veliler ise yanlarında getirdikleri sulu yiyecekleri tel örgüler arasında kaşıkla çocuklara yedirdi.

Geçen yıl bu sıkıntıları yaşamadıklarını belirten veliler, şöyle dedi: “Geçen sene idareciler öğlen tatilinde evleri yakın olan velilere, çocuklarını karınlarını doyurmaları için evlerine gönderiyorlardı. Buna izin veriyorlardı. Sorun yoktu. Bu yıl ise OHAL’den dolayı güvenlik önlemi aldıklarını gerçekçe gösterip bizleri okula sokmuyorlar, çocuklarında evlerine gitmelerine izin vermiyorlar. Bizleri yemekhaneye ve kantine yönlendiriyorlar. Buradaki yiyecekler hem güzel değil hem de pahalı. Yaklaşık 150 aile zorunlu olarak çocuklarına tel örgüler arasında yiyecek veriyor. Kışın ne yapacağız onu düşünüyoruz.”

Bursa Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri, okullara velilerin girmesine veya öğrencilerin öğle tatilinde evlerine gitmelerine OHAL kapsamında alınan karar gereği izin vermediklerini söylediler. Yetkililer, “Bu uygulamaya, öğrencilerin ve okulun güvenliği için OHAL kapsamında alındı. Geçici bir uygulama bunu söyleyebiliriz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu