Kaynaklar'dan...

Hastaya müdahale etmek için giden ambulansı taşıyan çekiciye 1600 TL ceza kesildi

tonaj-cezasi

Soma ilçesindeki bir hastaya müdahale etmek için gönderilen paletli ambulansı taşıyan çekiciye, 1600 lira “tonaj” cezası kesildi.

Soma ilçesi Kayrakaltı Mahallesi’nde genel durum bozukluğu olan 85 yaşındaki hastaya hava şartlarından dolayı ulaşamayan sağlık ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğünden paletli ambulans istedi.

Ambulansın daha kısa sürede ilçeye varması için 35 AY 7384 plakalı çekiciye yüklenen 45 NE 782 plakalı paletli ambulans, 112 Acil Servis ambulansı eskortluğunda Soma’ya gitmek üzere yola çıktı.

Yeniköy Mahallesi çıkışında durdurulan çekici, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait kantara çıkarıldı. 400 kilogram tonaj fazlalığı çıkan çekiciye 1600 lira ceza kesildi.

Çekici hizmeti veren firmanın sahibi İhsan Güler, “Her yerde geçiş üstünlüğü olan ambulans kantara takıldı. Vakaya taşıdığımız ambulans hem gideceği yere geç kaldı hem de paletlerden kaynaklanan tonaj sebebiyle cezai işleme maruz kaldık” dedi.

Manisa Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise çekici ile Soma’ya seyir halinde olan paletli ambulansın ticari araçlar için rutin uygulanan tonaj işlemine tabi tutulduğu, bu esnada tıbbi hizmet bekleyen hasta açısından ciddi mağduriyetin oluştuğunu belirttiler.

Yetkililer, “Çekici marifeti ile nakli yapılan ve o an vakaya yönelen paletli ambulanslarımızın, nakli esnasında bu tür zaman kayıplarına neden olabilecek işlemlerden muaf tutulması hastaya ulaşım süremiz açısından önem arz etmektedir” ifadesini kullandı.

Çekici, cezai işleminin ardından paletli ambulansla Soma’ya hareket etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu