Kaynaklar'dan...

Hamas: Beşşar Esad’ın gitmesini istemiyoruz

MusaEbuMerzuk

Hamas’ın üst yetkililerinden Musa Ebu Merzuk, El-Bilad kanalına verdiği röportajda Suriye meselesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Hamas’ın üst düzey isimlerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas’ın Cezayir’de temsilcilik ofisi açacağını haber verdi.

Marzuk, Suriye meselesi hakkında konuştu ve Hamas’ın 5 sene önce Suriye meselesinin başlaması ile beraber Suriye’den çıkmasının nedenini şöyle açıkladı:

”Hamas Suriye’den baskılardan dolayı çıkmıştır. Hamas’ın üzerinde olan baskılar, Hamas’ın bir an önce bir taraf seçmesi yönünde idi ve biz bir tarafın taraftarı olmak istemedik. Biz Hamas olarak, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın gitmesini istemiyoruz ve bu yönde her hangi bir bildiri yayınlamadık. Bu konu Beşar Esad’a destek vermekte de aynı, biz ona karşı veya onu desteklemek yönünde her hangi bir bildiri yayınlamadık. Bizim görüşümüze göre, Suriye meselesinin çözümü bir tek siyasi yollardan mümkün, biz diğer yöntemlere itiraz ettik çünkü sorunun daha da büyümesine sebep olacaktır.”

Hamas’ın üst yetkilisi Musa Ebu Merzuk açıklamasının devamında Filistin’in iç barışı hakkında konuştu:

”Abbas bu barışmanın gerçekleşmesini isteseydi bunu 24 saat içerisinde yapabilirdi ancak o istemiyor. Onun istediği Hamas’ın Gazze’de yenilmesi ve onun teşkilatının kontrolü altına geri dönmesidir. Mahmut Abbas hiç bir anlaşma yapılmadan Gazze’nin Batı Şeria’sına katılmasını istiyor ve Batı ülkeleri bu konuda onu destekliyor. Mahmut Abbas Hamas’tan korkmuyor, o Muhammed Dehlan’dan korkuyor. Dehlan’ın onun yerini almasından korkuyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu