Halk Haber'den...Halkın Düşmanları

Gümrüksüz Patates, Bakanın Danışmanlık Yaptığı Şirketten mi Alınacak?

Sıfır gümrük vergisiyle yapılacak patates ithalatının Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bir dönem danışmanlık yaptığı McCain Food şirketi tarafından yapılacağı öne sürüldü.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan cumhurbaşkanı kararına göre 20 Nisan’a kadar sıfır gümrük vergili patates ithalatı yapılabilecek. 200 bin ton tarife kontenjanının dağıtımıysa, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanacak tebliğle belirlenecek.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 2013-2018 yılları arasında dünyanın en büyük patates üreticisi McCain Food’un danışmanlığı yapmış olması da bu noktada tartışmaları beraberinde getirdi.

Pakdemirli yaklaşık bir ay önce de karantina nedeniyle 25 ilde patates ekiminin yasaklandığını bildirmişti.

Pakdemirli’nin 2013-2018 döneminde McCain Food’un Ortadoğu danışmanı olarak çalıştığı kendi özgeçmişinde bulunurken, bakan olduktan sonra şirketle ilişkilerini sürdürüp sürdürmediği bilinmiyor.

Buna göre, dünyada dondurulmuş patatesin dörtte birini tek başına üreten şirket, farklı markalarla 160 ülkede ürünlerini satışa sunuyor. Dünya çapında 21 bin çalışanı bulunan şirketin Türkiye pazarında bugüne kadar herhangi bir ürünü satışa sunulmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu