Halkımız'dan...

Eşinin Türkiye’ye girişi yasaklanan Emrah Boyukısa yardım istiyor

emrah-boyukisa-yardim-istiyor

Hendek’te yaşayan Emrah Boyukısa isimli vatandaş, Gürcistan’a giden eşinin geri dönememesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

Hendek’te ikamet eden Emrah Boyukısa 4 yıl önce Gürcistan uyruklu Aisel Bozdueva ile hayatlarını birleştirdi. Maddi sıkıntılardan dolayı resmi nikah yapamayan Boyukısa, 4 yıl sonra resmi nikah yapmak için eşini Gürcistan’a yolladı. Pasaportunu yenileyen Aisel Bozdueva, Sarp Sınır Kapısı’ndan geçemedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Emrah Boyukısa, “Eşimle 2012 yılında tanışıp evlendik. Maddi sıkıntılardan dolayı resmi nikah yapamadık. Eşim Gürcistan uyruklu. Maddi durumumu toparladıktan sonra resmi nikah kıymak istedik. Nikahı yapabilmek için eşimin Gürcistan’a gidip pasaportunu yenilemesi gerekiyordu. 4 ay önce eşimi Gürcistan’a yolladım. Eşimin Gürcistan’da pasaportunu yenileyip döneceği esnada pasaportuna 1 yıllık deport vuruldu. Eşim Türkiye’ye ilk geldiğinde 6 ay içinde geri dönmediği için böyle birşey yapmışlar. Biri 1.5 yaşında diğeri 6 aylık iki çocuğumuz var. Çok zor durumdayız. Eşimi almak için Gürcistan’a gitmek istedim ama ne yaptıysam olmadı. Buradaki yetkililere gittim. Gürcistan Başkonsolosluğu’na başvuruda bulundum. Hiçbir sonuç alamadım. Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Lütfen eşimin Türkiye’ye dönmesi için yardımcı olsunlar” dedi.

Not: Bu haber Emrah Boyukısa’nın talebi üzerine kendisine yardımcı olmak için yapılmıştır. Yüce Allah(cc) yardımcısı olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu