Kaynaklar'dan...

Erdoğan’ın gemiciklerinden sonra şimdide Binali Yıldırım’ın gemicikleri ortaya çıktı

binaliyildirim45645758_1
Tayyip Erdoğan’dan sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın iki oğlu, kızı, damadı ve gelininin deniz taşımacılığında zirve yaptığı ortaya çıktı.

AKP’nin 2002’den bu yana kurduğu 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olan Binali Yıldırım’ın ailece deniz taşımacılığı yaptığı ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesi’nden Derya Derviş’in haberine göre Binali Yıldırım, 11 yıllık AKP iktidarı döneminde aile bireyleri ile kurdukları şirketlere yabancı şirketlerle de ortaklık kurarak uluslararası sularda deniz taşımacılığı sektöründe zirve yaptılar.

Binali Yıldırım’ın çocukları deniz taşımacılık işine 2002 tarihinde kurdukları Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti ile başladılar. 2009 tarihinde anonim şirket olarak değiştirilen şirketin sermayesi 500 bin TL’ye arttırıldı. Ticaret Sicil Kaydı’na şirketin ortakları olarak, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım ile gelini Seda Yıldırım, kızı Büşra Köylübay ve damadı Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği Uyum Daire Başkanı Özkan Köylübay gösterildi. Şirketin merkez adresi Kozyatağı Golden Plaza No: 8/16 Kadıköy olarak tescillendi.

Aynı adreste Binali Yıldırım’ın oğlunun firması

Aydınlık Gazetesi, aynı adreste Binali Yıldırım’ın oğlu Bülent Yıldırım’ın ortak olduğu bir deniz taşımacılık firmasının daha faaliyet gösterdiğini belirledi. “BAY Denizcilik Gemi Kiralama ve San. Ve Tic. Ltd. Şti.” 250 bin TL sermayeli şirketin ortakları arasında Müjdat Özkaya, Çetin Açıkgöz, Mustafa Elçin ve Binali Yıldırım’ın oğlu Bülent Yıldırım gözüküyor. Her bir ortağın hissesi 62 bin 500 TL değerinde. 2012 senesinde alınan bir kararla şirketin hisselerinin yüzde 50’si Hollandalı deniz taşımacılığı şirketi Zealand Shipping B.V şirketine satıldı ve şirketin sermayesi 750 bin TL’ye çıkarıldı.

Bu tarihten sonra Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki şirketin kararlarına bakıldığında 4 ortağın dışında bir imza daha göze çarptı. O imza da Zealand Shipping B.V. adına şirketin ortaklarından Erkam Yıldırım’a ait.

İsminin Binali Yıldırım adının baş harflerinden oluştuğu söylenen Bay Denizcilik’in resmi internet sitesi “baychart.com” adresinde şirketin filosunda 5 gemi gösteriliyor.

İşte o gemiler

AK BROTHER 29 bin tonluk Panama bandıralı gemi şu anda Kanada açıklarında yük taşımakta. Toplam 42 bin tonluk Panama bayraklı dört gemiden JOALMİ yük gemisi Letonya’nın Riga limanından aldığı yükü İtalya’nın Piombino limanına götürüyor. NENA adlı gemi ise Singapur limanından, Çin’in Nantong limanına gitmekte, MV IRINI gemisi Venazuella Point Lisas limanından aldığı yükü Panama Cristobal limanına götürmekte. JOHN adlı gemi ise Atlantik Okyanusu’ nda seyretmekte. Erkam Yıldırım’ın imza yetkisi ve ortağı olduğu Hollanda şirketi Zealand Shipping B.V nin filosunda ise toplam 200 bin tonluk 10 gemi bulunuyor. Zealand Shipping B.V’ nin internet sitesinde is , ortakları ve iş birliği yaptığı şirketler arasında Yalova’da faaliyet gösteren Q Shipping ve Sefine Denizcilik gösteriliyor.

Kartal, Yenikapı, Tuzla açıklarında yüzlerce gemi aylarca iş beklerken Tayyip Erdoğan’nın gemiciklerinden sonra Binali Yıldırım’ın gemiciklerinin kolayca iş bulması akıllarda soru işareti bırakıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu