Kaynaklar'dan...

Erdoğan’ın Eskişehir mitingi öncesinde 183 kişi gözaltına alındı

eskisehirde_akp_mitingi_oncesi_gerginlik_h49656
Başbakan Erdoğan’ın bugün Eskişehir mitingi öncesinde bir grup Hükümeti protesto ediyor. Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın isminin yazılı olduğu pankartları taşıyan gruba polis ‘dağılın’ uyarısında bulundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir mitingi öncesi olaylar çıktı. Başbakan’ın Eskişehir’e gelmesini protesto etmek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup Espark önünden mitingin yapılacağı Odunpazarı Meydanı’na yürümek istedi. Çevik kuvvet ekipleri, Haller Gençlik Merkezi’nin bulunduğu caddeye Tomalar ile barikat kurdu.

Protestocu grup buraya geldiğinde polis tarafından durduruldu. Emniyet güçleri, gruba yürüyüşlerinin yasal olmadığını söyleyip, dağılmalarını istedi. Yürümekte ısrar eden grup üyeleri, yürüyüşe geçti. Bunun üzerine polis göstericilere müdahale ederek, biber gazı sıktı. Eylemciler ara sokaklara dağıldı. Bazı protestocular çevredeki işyerlerine ve Bağlar Camisi’ne sığındı.

Bazı göstericiler yolda yere yatırılıp kollarına plastik kelepçe takılarak gözaltına alınırken kalabalıktan bazıları da Hal Camii bahçesine sığındı. Polisler bu kişileri de cami bahçesine girerek tek tek gözaltına aldı. Göstericilerden bazıları yere yatırılıp kollarına kelepçe takıldı.

Polisler gözaltına aldıkları 183 kişiyi otobüslere bindirerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri “göstericilerin taş atması üzerine gözaltı olayının yaşandığını ancak herhangi bir gak ya da orantısız güç kullanmadıklarını” öne sürerek bu göstericilerin ifadelerinin alınıp serbest bırakılacağını söyledi.

Olayları ardından toplanan 60 kadar kişi tahta ve suntalarla üniversite caddesini trafiğe kapatarak polislere “Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar yolu kapatacaklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu