Kaynaklar'dan...

Elektrik teline bastı, hayatı karardı

elektrik_teline_basti_hayati_karardi

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Kazan Köyü’nde geçen yıl yola düşen elektrik teline basarak akıma kapılan 8 yaşındaki Azat Şahin, bacaklarını, kollarını, işitme ve konuşma yeteneğini kaybetti.

Olay, 2014 yılının Mart ayında Doğubayazıt ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Kazan Köyü’nde meydana geldi. İlkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Azat Şahin, annesi Gozal ve kız kardeşi Melek ile birlikte okula giderken evlerinin 100 metre ilerisinde yola düşen elektrik teline bastı. Elektrik akımına kapılan ve ağır şekilde yaralanan Azat Şahin, köy imamının otomobili ile Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Azat Şahin Van’a gönderildi. Erzurum ve İstanbul’daki hastanelerde tedavi gören Şahin, bacaklar ve kollarını kullanamadığı gibi, işitme konuşma yeteneğini de kaybetti.

Azat’ın ihmal sonucu sakat kaldığını savunan evli ve 4 çocuk babası Faruk Şahin, “Köydeki direklerden birinin teli yere düşmüştü. Defalarca Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi aramama rağmen onarmadılar. Oğlum okula giderken akıma kapılmış. Azat’ı İstanbul, Van ve Erzurum’daki hastanelere götürdüm, artık götürecek gücüm de kalmadı. Doktorlar oğlumun iyileşmesinin zor olduğunu söylüyor. Azat, 1.5 yıldan beri yataktan kalkamıyor. Savcılık, yaptığım suç duyurusunu üzerine telefon dökümanlarını çıkardı ve benim Aras Edaş’ı defalarca aradığımı tespit etti. Soruşturma halen devam ediyor. Sorumlular gereken cezayı çeksin” diye konuştu.

Olay günü annesiyle okula giderken Azat’ın arkalarından geldiğini anımsatan 7 yaşındaki Melek Şahin ise “Okula birlikte gidiyorduk. Şimdi o yataktan çıkamıyor. Azat’a çok üzülüyor ve iyileşmesi için dua ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu