Kaynaklar'dan...

DİRENİŞİN ADI YETER!

insaat-direnis

Haklarını alamadıkları için Astoria AVM önünde basın açıklaması yapacak olan inşaat işçilerine, açıklamadan yarım saat önce telefon geldi. Patrondan önce alacaklarının ödeneceği sözünü, sonra da ödenmemiş ücretlerini aldılar.

İstanbul’da Astoria AVM’de tadilat işleri yapan yüklenici firmalardan Astaş Holding’e bağlı TASK Mühendislik’te çalışan işçiler, hakları ödenmediği gerekçesiyle direnişe başlayacaktı.

İşçiler ve basın mensupları alışveriş merkezi önüne gitti ancak açıklama yapılmasına gerek kalmadı.

İnşaat İşçileri Sendika Girişimi Örgütlenme Sorumlusu Serdar Ben, olanları anlattı:

“Patronlarla son olarak dün görüşmüştük, ücretleri ödemeyeceklerini söylediler. Hatta görüşmeye giden işçilere hakaret ettiler.”

“Biz de bugün basın açıklaması yapacağımızı duyurduk. Alışveriş merkezi önünde 13:00’te basın açıklaması yapmaya hazırlanırken 12:30’da telefon geldi. Arayan TASK Mühendislik yetkilisi, işçilerin ödenmemiş ücretlerinin ödeneceği sözünü verdi.”

“Bunun üzerine 14:00’e kadar alacaklarımızın ödenmesini bekledik. Ardından da haklarımızı aldığımıza dair bir bildiri okuyarak dağıldık.”

İnşaat İşçileri Sendika Girişimi, basın açıklaması çağrısında geçen hafta sadece beş günde beş inşaat işçisinin hayatını kaybettiğine değinmişti.

31 Mayıs’ta Kartal’da 16 katlı inşaat iskelesinden düşen üç işçi hayatını kaybetti. 27 Mayıs’ta Halkalı Tema Park’ta Mesa-Kantur’a bağlı adı öğrenilemeyen bir taşeron işçi, 7. kattan düşerek, aynı gün yürütmesi durdurulan Ağaoğlu’na ait Maslak 1453 projesinin inşaatında Hakan Tek isimli işçi üstüne demir kalıbı düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. 29 Mayıs’ta da Sakarya Arifiye’de hızlı tren istasyonu inşaatı sırasında tavan çökmüş, beş işçi hastaneye kaldırılmıştı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin raporuna göre, 2013 yılında en çok iş cinayeti inşaat ve yol sektöründe yaşandı. Geçen sene ölen 1235 işçiden 294’ü inşaat ve yol sektöründendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu