Hüseyin Yahya CEVHER

Çekirge Musul’a sıçradı – Hüseyin Yahya CEVHER

cekirge-musula-sicradi

Çekirge Musul’a sıçradı – Hüseyin Yahya CEVHER

Yeni güne, yeni gündem lazım politikasıyla hareket eden siyonistler, ne hikmetse halkın pek bilmediği ama yıllardır devam eden peşmergeleri eğitme sürecini daha görünür bir şekilde yapmaya karar vererek, yapılacak daha büyük hamlelerin yoklamasını yapmak istiyor anlaşılan.

Musul’un kuzey doğusundaki Başika ve Bahzani bölgesine 400’ü komando 600 Türk askerinin(bazı kaynaklarda 150, 1200) 25 tank(bazı kaynaklarda 23-30-36) eşliğinde yerleşmesi nasıl bir eğitim faaliyeti izahı gerçekten güç. İşi ballandırarak anlatan bir kaynak ise “Üç tugaydan oluşan yaklaşık 6000 asker, 25 tank ve 140 askeri araç” yerleşti şeklinde bilgi vermiştir. Irak Parlamentosu Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim el-Zamili, binlerce Türk askerinin Musul civarında bir üsse yerleştirildiği haberinin doğru olduğunu kaydetti. Bu bilgiden de asker sayısının fazla olabileceği anlaşılıyor.

İşin bir diğer boyutu bu askeri yerleşmenin bir kaç gün sürmesi ve ne yazık ki Irak yönetiminin bölgeyi denetleyememesi. Dünya halklarının huzura kavuşması için ülkelerdeki yüze gülen münafıkların (Irak için Barzani, Nuceyfi, Haşimi gibi isimler) acilen tüm etki alanları ile birlikte yok edilmesi gerekmektedir. Tabii ki bu olay burada yazılan cümle kadar kolay da değildir. Eğer Barzani ve arkasındaki Türkiye ve arkasındaki Büyük Şeytan Amerika ve küresel siyasi dengeler olmayacak; 40 kişilik Irak Hizbullahı’ndan bir tim, IŞİD’i Musul’dan sürer, çıkarır. Bu durum “NP-Hard” bir problemdir. O yüzden şu anda şu şekilde çözülür diye bir çözüm sunmak benim yukarıdaki hayalim gibi olur. Denemeden bilinmez, imkan olursa çözümümün işe yarayacağına inanıyorum.

Başika peşmergelerin denetiminde olmakla birlikte Irak Kürdistan Bölgesi’nin resmi sınırları içerisinde yer almıyor. Yani geçtiğimiz yıl Türkiye-Barzani-IŞİD işbirliği ile IŞİD’e teslim edilen sonradan da Barzani güçlerinin fethettiği(!) bölgelerden.

Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin makamından yapılan açıklamada Türkiye’nin bu adımla “Irak’ın egemenliğini ciddi bir şekilde ihlal ettiği” belirtilerek “derhal Irak topraklarından çekilme” çağrısında bulunuldu.

Irak Dışişleri, “Bağdat yönetimi ile koordineli olmadan bir askeri operasyon kesinlikle kabul edilemez” diyerek Türkiye’nin Musul’a asker göndermesini kınadı.

Bağdat’taki Türkiye Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Irak Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. “Türk askerleri Bağdat yönetiminin bilgisi olmadan Irak toprağına girmiştir” denildi.

Bu hareket Irak’ın toprak bütünlüğünü ihlal eden bir tutumdur. Irak yönetimi daha önce de petrol konusunda olduğu gibi kendilerinin devre dışı bırakılarak Barzani yönetimiyle ortaklaşa iş yapılmasına haklı olarak tepki veriyor.

Türkiye başbakanı Ahmet Davutoğlu ise Başika için, “Neredeyse bir yıla yaklaşan zamandır burada 2 binden fazla Musullu kardeşime eğitim verilmiştir. Bu eğitim faaliyeti Musul valiliğinin talebi ve Irak savunma bakanlığının koordinasyonluyla başlatılmıştır” dedi.

Yukarıdaki Iraklı yetkililerin yaptığı resmi itiraz açıklamalarından sonra olayın “Irak savunma bakanlığının koordinasyonluyla” olduğuna inanan yoktur, varsa da bu yazıyı okumasına gerek yoktur, sayfadan ayrılabilir.

Peki Musul valisi kimdir? Musul, IŞİD işgali altında olduğundan Musul valisi denilen şahıs IŞİD valisi midir? Bahsi geçen vali -ki nasıl valiyse Musul’da değil Erbil-Ankara-İstanbul hattında yaşamaktadır- Esil Nuceyfi’dir. Kendisi ve ağabeyi’nin nasıl bir hain olduğunu ve Musul’un IŞİD’e nasıl teslim edildiğini sıcağı sıcağına yazmış olduğumuz 11 Haziran 2014 günkü “Irak elden gidiyor mu?” başlıklı yazımızı okuyarak görebilirsiniz. [1] Yine konuyla bağlantılı ihanetin belgesinin sunulduğu “Musul, Türkiye’nin organizasyonu Nuceyfi kardeşlerin ihanetiyle IŞİD’e teslim edildi” başlıklı haberde önemlidir. [2]

Yeri gelmişken Musul’u IŞİD’den geri alma operasyonunu ağızlarına sakız eden siyonistler değil, Irak ordusu gerçekleştirecektir. Adım adım ülke genelinde terörü temizleme süreci devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde yapılan onmilyonlarca kişinin katıldığı Erbain merasimlerinde güvenliğin sağlanmış olması ve her gün bombaların patlamıyor olması, Irak’ın geleceği için olumlu göstergelerden olup, Iraklılar kendi güvenliklerini kendileri sağlayacak kapasitededir.

Türkiye bu hamlesi ile;
-Siyonist Barzani’ye olan tam desteğini bir kez daha gösterdi.
-Bölgedeki halklara huzurlu gün geçirtmemek için elinden geleni yapacağını ilan etti.
-Irak ordusu ve halk güçlerinin Musul’u temizlemek için yapacağı operasyonu engellemeye yönelik adım attı.
-Musul’a plaka vermek isteyen “hiç bir şey hakkında, hiç bir fikri olmayan ama mutlu olan” tiplere gaz verdi.[3]
-Siyonistler için kutsal olan ve halkların elinden alınmak istenen bölgeden(Arz-ı Mevud) kolay kolay vazgeçmeyeceğini gösterdi.
-Irak yönetimini tahkir ederek sürece yayılmış olan zafer programını sekteye uğratmaya çalıştı.

Direniş Ekseni ile devam eden satranç oyununda etkili taşlarını kaybeden küresel emperyalizm ve siyonizm, piyonlarıyla bu tür hamleler yapsa da oyun devam ediyor ve biz bitti diyene kadar da bitmeyecek.

Vesselam.

[1] https://www.halkhaber.org/2014/06/11/irak-elden-gidiyor-mu/
[2] https://www.halkhaber.org/2014/06/17/musul-turkiyenin-organizasyonu-nuceyfi-kardeslerin-ihanetiyle-iside-teslim-edildi/
[3] https://www.halkhaber.org/2013/07/15/video-emperyalizm-adina-hayali-isgalcilikle-plaka-dagitan-fatih-tezcan/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu