Gazeteler'den...

Cami yıkıldı yerine AVM yapılacak

milligazete04092013

Ahşap niteliği ve estetik mimarisi dikkat çeken cami bir gece kimseye haber verilmeden yerle bir edildi. Şimdiki Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in imamlık yaptığı ilk cami olarak da tanınan camiinin yerine iş merkezi yapılacağı öğrenildi.

Devlet eliyle kilise ve havraların yapımındaki tüm zorluklar aşılıp hatta maddi destek bile sağlanırken camiler yıkılarak yerine iş merkezi yapılıyor. Bunun son örneği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hemen karşısında yer alan, Afet işleri camiinde yaşandı. Ahşap niteliği ve estetik mimarisi dikkat çeken cami bir gece kimseye haber verilmeden yerle bir edildi. Şimdiki Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in imamlık yaptığı ilk cami olarak da tanınan camiinin yerine iş merkezi yapılacağı öğrenildi.

Yıkılan cami yaklaşık 2 bin metrekare üzerine inşa edilmişti. Bu alanın 3 yüz metrekaresi yapılacak olan iş merkezi arazisi içerisinde yer alırken geriye kalan alan ise TOKİ arazisi niteliği taşıyordu. Cami ahşap malzemeyle yapılmış, tek katlı ve estetik mimarisiyle ilk günkü orijinalliğini koruyordu. Ta ki, bir 17 Ağustos gecesine kadar. Söz konusu cami, geçtiğimiz 17 Ağustos gecesi, hiçbir cami görevlisi ve cemaatine haber verilmeksizin, dozerlerin darbesiyle yerle bir oldu. 1974 MSP’li Hükümet zamanında temeli atılan Afet İşleri Ahşap Camii’nin çevresindeki çam ağaçları da cami gibi AVM arzusuna kurban gitti.

Milli Gazete’ye konuşan Camii cemaati ve cami platformu üyeleri, caminin yıkımını engellemek için Başbakan Erdoğan dahil her yere ulaşmaya çalıştıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Yıkımın gerçekleşmemesi için tüm kapıları çalan platform üyeleri, Başbakan Erdoğan’a konuyla ilgili dosya hazırlayarak ilettiklerini kaydetti. Camii cemaatinin bir iddiası da oldukça dikkat çekici. İddiaya göre iş merkezi yapılacak arazinin sahiplerinden biri AK Parti eski milletvekili ve Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da oturduğu evin sahibi Faruk Koca. Camii cemaatinden bir yetkili, yıkım öncesi görüşmelerin sürdüğü dönemde arazi sahibi olarak Ak Parti Eski Milletvekili Faruk Koca’nın Cami cemaati ve Platform üyeleri ile birlikte yıkılan cami içinde toplantı yaptığını söyledi. Koca’nın toplantıda cemaate karşı sert ifadeler kullandığı, boşuna uğraşılmaması gerektiğini söyleyerek yıkımın kaçınılmaz olduğunu telkin ettiği iddia edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu