Kaynaklar'dan...

BÜTÜN GÜNAHLARIN KEÇİSİ FETÖ! SOMA’DAKİ İŞÇİLERİ FETÖ ÖLDÜRMÜŞ

soma

Soma işçi katliamının 9. duruşmasına, facianın meydana geldiği maden ocağının tutuklu patronu Can Gürkan’ın sözleri damga vurdu. İki yıldır onlarca ihmalin ortaya çıktığı maden katliamında patron Gürkan, modaya uydu ve 301 işçinin ölümünden Fethullah Gülen cemaatinin sorumlu olduğunu iddia etti. Oysa iddianamedeki bilirkişi raporları, tanık ve işçi ifadeleri onlarca kusur ve ihmali gözleri önüne seriyor!

13 Mayıs 2014’te Soma’da meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden katliamıyla ilgili açılan davanın 9. duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 6’sı tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklardan Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın sözleri damga vurdu. Gürkan, savunmasında “Ülkemiz PKK, DHKPC, FETÖ saldırısı altındadır. Bu örgütler Soma’yı da yapmışlardır” diyerek, iddianamede yer verilen onlarca ihmali yok sayarak kendini aklamaya çalıştı.

Maden patronu Can Gürkan’ın, kendisini aklamak için olayın sabotaj olduğu yönündeki savunmasına, salondaki aileler tepki gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu