Halkımız'dan...

Bugün Reyhanlı’da – M.Fatih GÖKDEMİR

reyhanli18052013
Bugün Reyhanlı’da

İyi niyetli arkadaşlarımız, gençlerimiz, şehitlerimizi anmak, unutmamak ve unutturmamak adına bir yürüyüş düzenlediler.

Aklıselim ile hareket eden, şehitlerini yolcu ederken vakur duruşları ile ülkeme önemli mesajlar veren, acısını yüreğine gömen Reyhanlılı yürümek istedi. Birlik beraberliğini cümle âleme göstermek istedi. Onun için önemli bir nokta olan Yenişehir’i toplanma noktası olarak seçti. O acı olayın olduğu yere yürümek istedi. Tüm halkı bu acıyı paylaşmaya davet edildi.

O gün geldi. Saldırının ardından bir hafta geçmişti. Reyhanlılı acısını haykırmak için hazır. Bayrakları ellerinde sokağa, balkona çıkmış. Provokasyon olur tedirginliği sarmış dört bir yanı. Gözünü çevirdiği her noktada polisler.

Meğer bizi birileri terörist olarak görüyormuşta haberimiz yokmuş. Katılan kişi sayısı kadar polis. Nedendir bilinmez yürümemize izin vermiyorlar. Mazeretleri ne? Türkiye hukuk devleti!!! İzniniz yok (terörist elini kolunu sallayarak silahlarıyla sınırlarımızdan girip çıkarken izinliler anladığım kadarıyla)

Reyhanlılı barikatı aşmak için denemeler yapıyor. Ama şiddette uygulayamıyor. Polis onun polisi çünkü. Kılına zarar gelmesi onu üzer. Sadece anlayış bekliyor. Aslında poliste üzgün. Ama emir neyse uygulamak zorunda.

Arka sokakların yolu göründü. Oradan buradan giren hemşehrilerim hedefe doğru yola koyuldu. Balkonlardan sallanan bayraklar, alkışlar eşliğinde sukûnet içinde devam ediyor. İlk bombanın patladığı yerden geçip, eski belediye binasına doğru ilerliyoruz.

Orada dualar edip, çiçekler sunup dağılacak duyarlı topluluğu su sıkarak, biber gazı ile karşılıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Cebimizde limonda yok. Alışkın da değiliz. Hiç biber gazı yemedik ki. Olmaması gereken ne varsa oluyor. Dağıtılıyoruz. Acımız içimizde, dilimizde kırgınlık ifadeleri ayrılıyoruz.
Bunun için kırgınım. Olanlardan dolayı üzgünüm. Anlayışsızlığa kızgınım. Velhasıl bugün çok mutsuzum.
18 Mayıs 2013 iyi bir gün değildin. Ama bugünde bir şeyler öğrendim.

MFT(M.Fatih GÖKDEMİR)
Kaynak: http://mftokdemir.blogspot.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu