Kaynaklar'dan...

BMC 751 milyona satıldı, sadece arsası 1,5 milyar ediyor

bmc-751-milyona-satildi-sadece-arsasi-15-milyar-ediyor

BMC 751 milyona satıldı, sadece arsası 1,5 milyar ediyor

Star ve Akşam’ın patronu Ethem Sancak, TMSF’nin sattığı BMC’yi 751 milyon liraya aldı. Şirketin sadece arsası 1.5 milyar TL ediyor.

BMC’nin 1 milyar lirayı bulan borçlarının büyük kısmının da TMSF tarafından üstlenileceği bildirildi. Buna göre, borçların sadece 200 milyon liralık bölümü Ethem Sancak’a kalacak. Geri kalan 800 milyon lirası ise TMSF tarafından ödenecek. Sancak, ihaleye tek başına girmişti.

Basın sektöründe, Sabah-atv’nin ardından oluşturulan “Star-Akşam Havuzu” olarak bilinen Ethem Sancak’ın sahibi olduğu ES Mali Yatırım Danışmanlık Şirketi, tek başına girdiği BMC ihalesini kazanan taraf oldu.

Ethem Sancak, TMSF yetkililerinin ısrarı üzerine, teklif rakamını 725 milyon liradan 751 milyon liraya çıkardı. Fon Kurulu onaylarsa, Ethem Sancak, BMC fabrikasının yeni sahibi olacak. Fabrika İzmir Bornova’da 220 dönüm arsa üzerine kurulu bulunuyor. Arsa ile ilgili imar düzenlemesi yapılması halinde arsanın değeri 1.1-2 milyar liraya ulaşacak.

Bugüne kadar bir çok kez maddi sıkıntıları ile gündeme gelen BMC şirketinin, halen kazandığı bir çok otobüs ihalesi de bulunuyor. Bu kapsamda, belediyeler tarafından verilmiş 35 otobüs siparişinin bulunduğu belirtildi. Bunun dışında, BMC şirketi aynı zaman da TSK’nın yeni aracı olan Kirpi, kamyon ve otobüs gibi zırhlı araç ihtiyaçlarını da karşılıyor. 2009’da yapılan anlaşma gereği TSK’ya tesim edilecek 190 araçlık hazır sipariş listesi bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu