Kaynaklar'dan...

Askerlik sırasında ruh sağlığını kaybeden kimliksiz Ayhan YILMAZ toprağa verildi

ayhanyilmaz

Okmeydanı’nda önceki gün Uğur Kurt’un polis tarafından vurulmasının ardından çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden 42 yaşındaki Ayhan Yılmaz dün Talatpaşadaki Berat Camisi’ndeki kılınan cenaze namazının ardından Yeni Ayazağa mezarlığında toprağa verildi.

Radikal‘de yer alan habere göre, Okmeydanı’nda önceki gün çıkan olaylarda yaralanan, polisler tarafından dakikalarca düştüğü yerde bekletilen ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 42 yaşındaki Ayhan Yılmaz’ın cenazesi dün Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak evinin bulunduğu Talatpaşa Mahallesi’ne getirildi.

Cenazeye katılan Yılmazın teyzesinin oğlu Mustafa Kılıç, kuzeninin askerlik sırasında ruh sağlığını kaybettiğini, sakin kendi halinde bir insan olduğunu zaman zaman kimi yerlerde çalıştığın anlattı. Kılıç, annesi ve bir kardeşiyle yaşayan Yılmaz’ın olayları merak ettiği için Okmeydanı’na gitmiş olabileceğini ifade etti.
Son duasını okudu

Bu sırada cenazeye gelen ve adını açıklamak istemeyen bir kadın, Ayhan Yılmaz’ın son anlarında başında bulunduğunu ve sabaha kadar hastanede kendisine eşlik ettiğini ifade etti. Aslında cemevinde vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümünü protesto için Okmeydanı’na gittiğini vurgulayan kadın, dönerken Ayhan Yılmaz’ın da yaralandığını görünce onunla birlikte hastaneye giderek yoğun bakımda sabaha kadar bekleyip son duasını okuduğunu anlattı.

Daha sonra Yılmaz’ın tabutu sokağa çıkrılalarak burada cenaze namazı kılındı. Cenazeye çoğunlukla aile yakınlarından oluşan az sayıda vatandaş katıldı. Aile üyeleri, dışardan gelenlerin cenazeye katılmasına karşı çıktı ve bu arada polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Namaz kılındıktan sonra Yılmaz’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Yeni Ayazağa Mezarlığı’na götürüldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu