Kaynaklar'dan...

Arınç’ın iftiralarına Yırca köyü muhtarı cevap verdi

bulent-arinc

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Manisa’nın Soma ilçesinin Yırca köyünde yürütmesi durdurulan termik santralin temel atma töreninde köylülerin bayram ettiğini öne sürdü. Soma Yırca köyünün muhtarı Mustafa Akın ise bu iddiayı redederek köylülerin törene mağduriyetlerini dile getirmek için gittiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Arınç, Kolin Grubu’nun termik santral yapımı için yürütmeyi durdurma kararını duyurmasından hemen önce 6 bin zeytin ağacı kesilen Yırca köyünde yaşananları değerlendirdi.

Artık bir yargı kararının olduğuna göre bu karara uymak zorunda olduklarını söyleyen Arınç, “Biz burada taraf değiliz, aslında taraf olan bir şirkettir. Gereken çalışmaları da yaptığını düşünüyoruz, Danıştay’ın kararını uygulaması gerekir şirket. Bunu takip etmekle görevliyiz” dedi.

Yırca’da termik santralin temeli atıldığında köylülerin bayram ettiğini iddia eden Arınç, “Başka şeyler devreye girmiş olabilir. Ama yine de bir karar var, uyulması gerekiyor” dedi.

Köyün muhtarı Mustafa Akın ise CNN Türk’teki Tarafsız Bölge’de bu iddiaya şöyle cevap verdi:

“19 Mart’ta yapılmıştı temel atma töreni, hiç unutmuyorum. Oraya insanlar gittiler çünkü insanların dertleri vardı, onu anlatmak istiyorlardı. Mağduriyetlerini dile getirmek için gittiler. Düğün bayram gibi bir şey olmadı! Haklarını aramak için gittiler.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu