Kaynaklar'dan...

Arakan’da katliam: 150 Müslüman şehit edildi

arakan

“Milli Arakan Rohingiya Örgütü” yaptığı açıklamada, Rahin bölgesinden ulaşan haberler doğrultusunda geçtiğimiz Cumartesi günü bölge müslümanlarından 150 kişinin bu ülke ordu güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Merkezi Londra’da bulunan bu örgütün üst düzey yetkililerinden Koko Lin dün yaptığı açıklamada, Myanmar yönetiminin basının bölgeye girişini yasaklayarak buradaki cinayetlerini gizli tutmaya çalıştığını ve son bir kaç gün içinde 70 müslümanı öldürdüğünü bildirdi. Daha önce de Myanmar’da ordunun, ekim ayında sınır karakollarına düzenlenen saldırıların ardından çatışmalara sahne olan Arakan eyaletinde Müslümanlara (Rohingyalar) ait köylere düzenlediği saldırılarda 28 kişi öldüğü açıklanmıştı.

Resmi medyada yer alan haberlerde, cumartesi günü askere pusu kurulduğu, iki personel ve altı saldırganın öldüğü belirtildi. Bölgede çatışma çıkması üzerine düzenlenen hava saldırılarında da 28 Arakanlı Müslümanının öldürüldüğü kaydedildi. İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) yayınladığı 22 Ekim-10 Kasım tarihli uydu görüntüleri de 430 evin yakıldığını gösteriyor.

Birleşmiş Milletler heyeti, Arakan‘daki Maungdaw ve Buthidaung kasabalarına düzenlediği ziyaretin ardından hükümete eyaletteki saldırılar ve askerlerin Arakanlı Müslüman kadınlara tecavüz edip öldürdüğü iddialarıyla ilgili bağımsız soruşturma açması çağrısında bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu