Kaynaklar'dan...

Adalet Arayan İşçi Aileleri Taksim’de yürüdü

is-cinayeti-yuruyus

Adalet Arayan İşçi Aileleri Taksim’de yürüdü: İş cinayetlerini unutmayın, unutturmayın, durdurun!

Çocuklarını, yakınlarını iş cinayetlerinde kaybeden ailelerin oluşturduğu ‘Adalet Arayan İşçi Aileleri‘, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan işçiler ve Isparta’da trafik kazasında ölen 17 mevsimlik işçi için Taksim’de yürüyüş gerçekleştirdi.

Her pazar, iş cinayetlerine dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı’nda nöbet tutan işçi aileleri, 35’inci defa gerçekleştirdikleri nöbetlerini bu hafta iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilere adadı. Aileler yürüyüşlerinde, ellerinde ‘kader değil cinayet’, ‘iş kazası değil iş cinayeti’ yazan dövizler taşıdı.

Taksim Tramvay durağından, Galatasaray Meydanı’na yapılan yürüyüşün ardından toplanan kitle şu açıklamayı yaptı:

“İş cinayetlerine dur diyebilmek için Vicdan ve Adalet Nöbeti tutmaya başladık, devam ediyoruz. Ve biz en çok canı yananlar, geride kalanlar için ve başka canlar yanmasın diye, Davutpaşa, Ostim-İvedik, Van-Bayram Otel, BEDAŞ, Esenyurt-Marmara Park AVM, Kozlu, Milas-Güllük, Arka Sıradakiler dizi seti ve Özel Doğa Hastanesi’nde çalışırken hayatını kaybetmiş işçilerin Adalet Arayan Aileleri olarak iş cinayetlerini unutmamak unutturmamak, iş cinayetlerini durdurabilmek için mücadelemize devam ediyoruz.”

Bu hafta ilk kötü haber salı günü Karaman Ermenek’ten gelmiş, su baskını nedeniyle 18 işçi Has Şekerler’e ait maden ocağında mahsur kalmıştı. Buradaki kurtarma çalışmalarından hala sonuç alınamazken, cuma günü de Isparta’nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya götürülen 17 işçi midibüsün kaza yapmasıyla hayatını kaybetti. Karaman’dan henüz iyi haber gelmemişken Zonguldak ve Bartın’da 3 maden işçisi hayatını kaybetti.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu