Kaynaklar'dan...

83 yaşındaki Remziye Saatli: Başbakan Yalan Söylüyor

RemziyeSaatli

Remziye Saatli: “Ellerimle 250 Ağaç Diktim ve Şimdi Kesecekler”

Yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen kamulaştırma kararı çıkartılarak kamulaştırma parası hesabına yatırılan Remziye Saatli; “O paraya dokunmam, sonuna kadar mücadele edeceğim”

83 yaşındaki Remziye Saatli İzmir Çeşme’de Karadağ mevkinde yaşıyor. 1980 yılında eşiyle birlikte almış 15 dönümlük araziyi 30 yıl emek vermiş. “Ellerimle 250 ağaç diktim ve şimdi kesecekler”

25 Mart 2013’te Bakanlar Kurulu tarafından alınan “acele kamulaştırma” kararıyla arazisinin bir bölümüne ‘rüzgâr enerjisi santrali’ (RES) kurulacaktır.

Hemen dava açan Remziye Saatli 25 Mart 2013’te yapılan acele kamulaştırmaların yürütmesi 14 Temmuz 2014 günü Danıştay 6. Dairesi tarafından durdurulur.

Remziye Saatli “O paranın kuruşuna dokunmam”, “Üç dönüm tarlama 150 bin lira veriyorlar. Bana haber vermeden banka hesabıma Para yatırmışlar, ben para istemiyorum, paraları onların olsun. Benim de kızlarımın da mali durumu iyi. Ben torunlarım için diktim zeytinleri. Oynasınlar diye. Trilyonlar verseler istemiyorum ben paralarını.” dedi.

Saatli; “Çok sıkılıyorum bir sürü hazine yeri varken neden benim tarlama girmek istiyorlar. Bu hale getirene kadar çok mücadele ettim. Kuyruklular (akrep), yılanlar soktu beni, hastanelere kaldırıldım. Torunlarıma bırakmak için emek harcadım.

Saatli; “Zarar vermeyeceklerini söylüyorlar ama başbakan bile yalan söylüyor. İnanılmaz bunlara. Bir sürü direk dikecekler. Bu direkler rüzgâr toplayacak ve mahsullerimiz zarar görecek.”
Avukat Atay: Adli Tatilde Karar Alındı

Ancak acele kamulaştırmanın yürütmesinin durdurulması sonrası Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Bedel Tespit ve Tescil davasının yürümemesi gerekirken karar verildi.

Hande Atay, “Ağustos ayında hem de adli tatil sırasında üç hafta arka arkaya duruşma görülerek Remziye Saatli’nin zeytinliğinin bir bölümü hazineye tescillendi.” Araziye Remziye Saatli adına bir hesap açılarak mahkemenin belirlediği p bankaya yatırıldı.

Asliye hukuktan çıkan karar için Yargıtay’a gittik diyen Atay, yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen kamulaştırma kararı alınmasını ise Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü söyledi.

Remziye Saatli gerekirse “AİHM’e giderim” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu