Kaynaklar'dan...

Zeybekçi, satın aldığı 11 milyon liralık villayı ‘Bu bir ihtiyaç’ diye savundu!

zeybekci-yali

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Sarıyer’de ‘arsa’ olarak gözüken beş katlı yalıyı 11 milyon liraya satın almasını, Twitter hesabından “Bu mülkler ihtiyaçtır” diye savundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Sarıyer’de eski eser statüsünde olan, bu yüzden tescil edilmeyerek ‘arsa’ olarak gözüken beş katlı bir yalıyı 11 milyon lira bedelle satın aldı.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre Zeybekci, Sarıyer’deki yalıyı yüzde 49.5 oranında büyük hissedarı olduğu Aktur Araç Muayene İstasyonları A.Ş aracılığıyla satın aldı. Yalıda yaz başından beri devam eden tadilatın tamamlanmasının ardından Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerinin tarihi eserde aslına uygun restorasyon yapılıp yapılmadığını denetlemesi gerekiyor. Boğaz’daki birçok yalı, yapılarındaki kaçak bölümler nedeniyle tescil edilip tapuya kaydedilmediği için kayıtlarda arsa olarak yer alıyor.

Satın aldığı yalıyla ilgili yayınlanan habere Twitter hesabından tepki gösteren Zeybekci, şirket için alınan mülklerin ihtiyaç olduğunu savundu. Zeybekci, “Şirketlerin birçok şehirde faaliyetlerinde kullandıkları fabrika, depo, yönetim binası, temsilcilik, şube gibi mülklerinin olması ihtiyaçtır” dedi. 2004 yılından bu yana şirketlerin hiçbirinde yönetim kurulu üyeliği ya da başkanlığı görevinin olmadığını belirten Zeybekci, “Hayatımda vergisi verilmemiş helal olmayan zerre işimiz, nefesimiz olmadı” diye yazdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu