Kaynaklar'dan...

Yatağan işçileri: İşçiyi satanı biz de satarız

turkis

“Yatağan işçilerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) önündeki eylem sürerken bir grup işçi Türk-İş binasına gitti. İşçilerin içeri alınmak istenmemesi üzerine kapıda arbede yaşandı.
İşçiler, “Burası bizim evimiz. Bizi nasıl almazsınız” diyerek kapılara yüklendi. Daha sonra kapılar açıldı. Konferans salonunda toplantı yapan işçiler, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’la görüşmek istediklerini söylediler. ÖİB önündeki eylemi bitiren işçiler de Türk-İş binasına geldi. Türk-İş binasının olduğu Bayındır Sokak, TEKEL direnişinden sonra bir kez daha “İşçiyi satanı biz de satarız” sloganıyla inledi.
Eylemlerini burada sürdüreceklerini belirten işçiler, konfederasyonları Türk-İş’e öfkeliydiler. İşçiler, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın kendilerine yeterince destek vermediğini söylediler. Bir işçi Ergün Atalay’ın 1 Mayıs’la ilgili televizyonlarda açıklamalar yaparken, Yatağan işçilerini gündeme getirmediğini belirterek, “Türk-İş Genel Başkanı özelleştirmeyi bize anlattı. Biz zaten biliyoruz, başkalarına anlatması lazımdı. Şimdi televizyonlara çıkıyor 1 Mayıs için, ‘bayram yapacağız’ diyor. Bize bayram demesinler. Biz çocuğumuz ölmüş gibi hissediyoruz. Bayram kutlayacak hal mi kaldı bize” diye konuştu. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu