Zulümler

Üsküdar’da evleri polis zoruyla yıkılan halk isyan etti

Video – Üsküdar’da evleri polis zoruyla yıkılan halk isyan etti

Üsküdar’da 16 gecekondunun yıkımı için çok sayıda çevik kuvvet ekibi, sabah ezanından önce mahalleye gönderildi. Duruma tepki gösteren yaşlı bir kadın, ” Biz buraları adam yaptık. Bize neden çok görüyorlar. Bize yazık değil mi? Nereye gideyim ben şimdi?” dedi.

Sultan Murat Mahallesi Demirkol Sokak’ta 16 gecekondunun yıkımı için, sabah erken saatlerde çok sayıda çevik kuvvet polisi bölgeye geldi. Mahalle çevresinde konuşlanan çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar, yıkım ekiplerinin gelmesini bekledi.

“BİZE YAZIK DEĞİL Mİ?”

‘Anlaşmalı olduğu’ iddiasına karşın bölgeye çok sayıda polisin gönderilmesi dikkat çekerken yıkım kararına tepki gösteren ve gözyaşlarına boğulan gecekondu sahibi Yüksel Demirkol, “Biz burada çamur içinde gezdik. Biz buraları adam yaptık. Bize neden çok görüyorlar. Bize yediremediler. Bizim hükümetimiz Afrika’yı adam yapmaya çalışıyor da, bizi neden yapmıyor? Biz Müslüman değil miyiz? 30 yıldır burada oturuyorum. Ben şeker hastasıyım. Ne yapıyor bu devlet? Bu kadar mıydık biz? Bize yazık değil mi? Nereye gideyim ben şimdi?” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu