Zulümler

Kocasının ölümüne neden olan şahıs 50 bin TL araba masrafı istedi

Konya’da dört ay önce lüks bir otomobilin bisiklete çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında kocası ölen kadın, sürücünün kendilerine 50 bin liralık araba masrafı davası açmasıyla ikinci kez yıkıldı.

Kaza, 12 Mayıs 2016 tarihinde merkez Karatay ilçesi Adana Çevreyolu Matbaacılar Altgeçidi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, Konya’nın tanınmış iş adamının oğlu Mehmet Ali Y. (21) idaresindeki 42 BJK 26 plakalı lüks otomobil, bisikleti ile ilerleyen emekli astsubay Orhan Özdemir’e (55) alt geçit çıkışında arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce uzağa fırlayan bisiklet sürücüsü Orhan Özdemir ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kazada Orhan Özdemir’in hayatını kaybetmesinin ardından otomobil sürücüsü Mehmet Ali Y. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkan Mehmet Ali Y. bisiklet sürücüsüne arkadan çarpmasına rağmen az kusurlu bulunarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kocasının ölümüne sebep olan kişinin serbest bırakılması üzerine acılı eş Müzeyyen Özdemir de hukuk mücadelesi başlattı. Mehmet Ali Y.’nin cezaevine girmesi için uğraş veren Müzeyyen Özdemir, karşı taraftan gelen tazminat davasıyla ikinci şoku yaşadı. Kazada ölen kocasının yasını tutarken bir de karşı tarafın otomobilde oluştuğunu iddia ettiği 50 bin liralık hasarın parasını istemesi acılı eşi ikinci kez yıkıma uğrattı.

Mehmet Ali Y. kaza sonrası sevk edildiği nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde hızının 50-55 olduğunu söylediği öğrenildi. Ancak ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde sürücünün ifadesinin aksine otomobilin hayli hızlı olduğu görülüyor. Bir petrolün güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde beyaz bir otomobilin alt geçitten çıkan bir bisiklete hızlı bir şekilde arkadan çarptığı ve bisikletin metrelerce uzağa fırladığı görüntülerde yer alıyor.

Kocasının ölümüne neden olan sürücüden davacı olduğunu söyleyen Müzeyyen Özdemir, “Kaza ne zaman olur. Çarptığın zaman frene basarsın tamam o kazadır. Ama bununki resmen eşimi katletmektir. Eşimi katlettiği için ben bu adamdan davacıyım. İkinci olarak kaza tutanağı tutan polis ağır kusurlu olarak eşimi göstermiş. Araç, bir başka araca arkadan çarptığı zaman çarpan suçlu olduğu halde, eşimi ağır kusurlu nasıl gösteriyor ki. Benim eşim gerçekten feci şekilde can vermiş. Bütün kemikleri kırılmış. İç organları parçalanmış. Her yer kan içinde kalmış halde bulduk biz eşimi. Biz daha eşimi defnetmeden ‘500 bin lira aileye verdik, aileyi susturduk’ deyip de yalan haber yaptılar. Böyle bir şey yok. Biz onlardan bir ekmek parası dahi almadık. Hiçbir şekilde bizim yanımızda olmadılar” diye konuştu.

Eşinin mezarı başında gözyaşı dökerek dua eden Özdemir, kocasının acısı dinmeden 50 bin liralık otomobil masrafı davasıyla ikinci şoku yaşadığını ifade ederek, “Son olarak eşime arkadan çarpan arabanın masrafını üstümüze yıkarak 50 bin lira masrafı ödemek için bize dava açtılar. Ben artık bu aileden de, çevremdeki insanların iki yüzlülüğünden de bıktım. Eğer bu aile benden arabasının masrafını karşılamamı istiyorsa tamam ben razıyım, karşılayacağım. Yalnız eşimi bayram sabahı getirsinler, çocuklarım on dakika görsün. Ben başka bir şey istemiyorum bu aileden. Yapabiliyorlarsa bunu yapsınlar. Biz güçlüyüz her şeyi yaparız demekle bu iş olmuyor. Adalet nerede o zaman. Nerede bu adalet. Ben adalet istiyorum. Eşimin kanının yerde kalmamasını istiyorum. Bunlar sadece beni yıldırmak için davadan geri çekilmem için yapıyorlar. Hiçbir zaman yanımda durmadılar. Hiçbir pişmanlık dahi hissetmediler bunlar” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu