Protestolar

Halkımız terörü destekleyenlerin meclistekiler olduğunu haykırıyor

Halkımız terörü destekleyenlerin meclistekiler olduğunu haykırıyor.

Çınar’daki bombalı saldırıda ölen polis eşi Esra Başaran’ın kayınvalidesi, AK Partili vekilin taziyesi sırasında “Keşke o bomba Meclis’e düşseydi. Vatan sağolsun demeyeceğim.” diyerek isyan etti.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde PKK’lı teröristlerin Emniyet Amirliği ve Lojmanlara düzenlediği bombalı saldırıda yaşamını yitiren polis eşi 31 yaşındaki Esra Başaran, memleketi Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kayınvalide Emine Başaran, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın taziyede bulunması sırasında tüm milletvekillerine tepki göstererek, “Allah’ım o bomba Meclis’e düşseydi. Benim kuzumu onlar kavurdu, o Meclis’e yazın yıkılı kalsın, onlar için vatan sağ olsun demeyeceğim.” dedi.

Esra Başaran’ın annesi Sümbül ile babası Gazi Köse ile kayınvalidesi Emine Başaran tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

Gelininin düğününün ardından ikinci kez gelinlik giydiğini söyleyen Emine Başaran, “Sen ölmeyeydin, ben öleydim. Ben şimdi kuzuna ne diyeceğim. (Başaran’ın oğlu Yiğit için) ‘Annem nerede’ diye soruyor. Babaannesi ona kurban olsun. Seni soranlara ne diyeceğim? Canımdan can aldılar. Bunları kimse deviremiyor mu? Oy ben öleydim. O Çınar’a ben gömüleydim.” diyerek ağıtlar yaktı.

Kayınvalide Emine Başaran, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın taziyede bulunması sırasında tüm milletvekillerine tepki göstererek, “Allah’ım o bomba Meclis’e düşseydi. Onlar için vatan sağ olsun demeyeceğim. Onlar kaç tane anneleri yaktı kül ettiler, hepimizi yaktılar. Ben ulaşamıyorum onlara, siz ulaşın söyleyin.” diye ağladı.

Çınar Kaymakamlığı’nda memur olan Esra Köse Başaran’ın yaklaşık 7 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı kaydedildi. Başaran’ın eşi Cengiz Başaran’ın ise Diyarbakır merkeze tayininin çıkmasına rağmen, Çınar ilçesinde kaldığı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu