Zulümler

Gözaltında ölen öğretmenin babası: Cumhurbaşkanı kandırıldı, biz de kandırıldık

Gözaltında ölen öğretmenin babası: Cumhurbaşkanı kandırıldı, biz de kandırıldık

Darbe girişiminin ardından gözaltındayken hayatını kaybettiği açıklanan tarih öğretmeni Gökhan Açıkkol’un babası Ayhan Açıkkol, “O gururlu birisiydi. Herhalde gururuna yediremedi, kalp krizi geçirdi. Zamanında Cumhurbaşkanımızın kendisi de kandırılmış, biz de kandırıldık eğer bir şey varsa” dedi.

asya-acıkkol

15 TEMMUZ DARBE GIRISIMI SORUSTURMASI KAPSAMINDA 13 GUN ONCE GOZALTINA ALINAN OGRETMEN 42 YASINDAKI EVLI 2 COCUK BABASI GOKHAN ACIKKOLLU, VATAN CADDESINDEKI EMNIYET MUDURLUGU’NDE FENALASARAK HASTANEYE KALDIRILDI. ACIKKOLLU HASTANEDE YASAMINI YITIRDI. OTOPSI ICIN ADLI TIP KURUMUNA KALDIRILAN ACIKKOLLU’NUN BABASI AYHAN VE ANNESI ASYA ACIKKOLLU’NUN (ORTADAKI) DA ARALARINDA BULUNDUGU YAKINLARI GOZYASLARI ICINDE BASIN MENSUPLARINA KONUSTU.

Ümraniye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin tarih öğretmeni Gökhan Açıkkol, darbe girişiminin ardından 23 Temmuz’da gözaltına alındı. Gözaltı sırasında rahatsızlanan Açıkkol’un, 5 Ağustos’ta sabaha karşı hayatını kaybettiği açıklandı.

Cenazeyi teslim almak için Adli Tıp Kurumu’na gelen Açıkkolu’nun babası Ayhan Açıkkol, oğluyla gözaltı sırasında görüşemediğini, direkt morga yönlendirildiğini söyledi.

Baba Açıkkol, oğlunun cenazesini İstanbul’da defnetmeye izin verilmediğini, adres olarak ‘Hainler Mezarlığı’nın kendilerine gösterildiğini anlattı.

Açıkkol, şunları söyledi: “Oğlum hiçbir işe karışmadığı, hiçbir şey yapmadığı halde vatan haini oluyor. FETÖ nedir, kimdir tanımayız etmeyiz. Zamanında olmuştur, Müslüman adam, hoca adam diye… Ne bilelim zamanında böyle yapmış. Bizim çocuğumuzun ne suçu var? Zamanında Cumhurbaşkanımızın kendisi de kandırılmış, biz de kandırıldık eğer bir şey varsa… Zannetmiyorum bir şey olduğunu da olmuşsa biz de kandırıldık.”

Ayhan-acıkkol

15 TEMMUZ DARBE GIRISIMI SORUSTURMASI KAPSAMINDA 13 GUN ONCE GOZALTINA ALINAN OGRETMEN 42 YASINDAKI EVLI 2 COCUK BABASI GOKHAN ACIKKOLLU, VATAN CADDESINDEKI EMNIYET MUDURLUGU’NDE FENALASARAK HASTANEYE KALDIRILDI. ACIKKOLLU HASTANEDE YASAMINI YITIRDI. OTOPSI ICIN ADLI TIP KURUMUNA KALDIRILAN ACIKKOLLU’NUN BABASI AYHAN (USTTE) VE ANNESI ASYA ACIKKOLLU’NUN DA ARALARINDA BULUNDUGU YAKINLARI GOZYASLARI ICINDE BASIN MENSUPLARINA KONUSTU.

Oğlunun ‘vatan haini’ olmadığını belirten baba, hakkında hüküm verilmediğini, ifadesinin bile alınmadığını savundu. “Sapa sağlamdı çocuğum benim, cenazesini alıyorum” diyen Ayhan Açıkkol, “O gururlu birisiydi. Herhalde gururuna yediremedi” dedi.

Anne Asya Açıkkol da oğlunun suçsuz olduğunu söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Yapılan açıklamada Açıkkol’un 28 Temmuz’da rahatsızlanarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü ve nezarethanede kalmasında sakınca olmadığı için hastanede tutulmadığı belirtilerek 5 Ağustos’ta 04.45 sıralarında rahatsızlanması üzerine yeniden hastaneye götürüldüğü anlatıldı.

Açıklamada, “Gökhan Açıkkolu’nun aynı gün saat 06.00 sıralarında hastanede hayatını kaybettiği bilgisi görevlilerimiz ve hastane görevlileri tarafından İstanbul Emniyeti’ne bildirilmiş olup şüpheli Açıkkolu’nun şeker hastalığından tedavi gördüğü bilindiğinden gereken ilaçlarını almasına izin verilmişti” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu