Halkımızdan

Video – Şehidin amcası: Biz Kürdüz ama hain değiliz

Hatay’da şehit olan Piyade er Gökhan Çakır’ın amcası, “Dün iş yerlerimize Kürt olduğumuz gerekçesiyle saldırı girişiminde bulundular. Biz Kürdüz ama hain değiliz.” dedi.

Suriye sınırında devriye görevi sırasında, sınırın diğer yanından açılan ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade er Gökhan Çakır’ın İzmir’in Aliağa ilçesindeki baba ocağında yas var.

Şehit haberinin duyulmasının ardından Çakır ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, komşuları ve yakınları da aileye destek olmaya geldi. Muş kütüğüne kayıtlı olduğu öğrenilen şehit Gökhan Çakır’ın evinden Kürtçe ağıtlar yakıldı.

Şehidin babası Faruk Çakır, yaptığı açıklamada oğluyla her gün görüştüklerini, dünkü son görüşmelerinde oğlunun “Buralarda herhangi bir çatışma yok. Burası sakin, endişelenmeyin” diyerek kendilerini teskin ettiğini belirtti.

Şehidin amcası Kutbettin Çakır ise Kürt kökenli olduklarını bildirerek, yeğeninin bir hafta önce asker kıyafetleriyle çekildiği fotoğrafı gönderdiğini ve “Ben vatanın namusunu koruyorum” dediğini söyledi.

Kürt oldukları için dün işyerlerine saldırı girişiminde bulunulduğunu ifade eden Çakır, “Dün işyerlerimize Kürt olduğumuz gerekçesiyle saldırı girişiminde bulundular. Bu gün ise oğlumuzun şehit olduğunun haberi geldi, Ocağımız yıkıldı. Biz Kürdüz ama hain değiliz. Benim bir yiğenim de Dağlıca da asker. Benim soy ismimi taşıyan şu anda 7 tane daha askerim var” diye konuştu.

Hatay’da Suriye sınırında devriye görevi sırasında gece 02.00 sıralarında devriye görevi yapan Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu’nda görevli Piyade Er Gökhan Çakır, sınırın karşı tarafından gelen mermiyle yaralanmış, Antakya Devlet Hastanesine kaldırılan Çakır, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu