Kaynaklar'dan...

Üniversite öğrencilerinin formasyon isyanı

ogrencilerin-formasyon-isyani
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, pedagojik formasyon için üniversite senatosunun sadece 750 kontenjan açmasını protesto etti.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde okuyan son sınıf ve mezun öğrenciler, 3 bin 200 öğrencinin almak için başvurduğu pedagojik formasyon için üniversite senatosunun sadece 750 kontenjan açmasını üniversitenin Bilim Anıtları önünde protesto etti.

“Baba beni okuldan al öğretmen olamıyorum”, “Şarkıların günahı yok içimi acıtan sensin formasyon”, “Halimizden anlamayanlar utansın”, “Formasyon hakkıma dokunma”, “Öğretmen olmamız engellenemez” dövizleri açan öğrenciler, sık sık, “Yönetim uyuma öğrencine sahip çık”, “Öğrenci burada rektör nerede”, “Öğretmen olmamız engellenemez” sloganları attı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Nazlı Karakoyunlu, ailelerinin kıt kanaat biriktirdiği kazançla eğitim gördüklerinin altını çizerek, ailelerinin beklentilerinin heba olmasını istemediklerini ve öğretmen adayı olarak üniversiteden çıkmak istediklerini dile getirdi. Karakoyunlu, “Birçoğumuz gurbet, zor şartlar altında, ailelerimizin kıt kanaat kazandıklarıyla gelip burada eğitim görüyoruz. Anne ve babalarımızın emeklerinin heba olmasını istemiyor ve üniversitemizden alnı ak birer öğretmen adayı olarak çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Pedagojik formasyon için 3 bin 200 öğrencinin başvurduğunu belirten Karakoyunlu, üniversite senatosunun formasyon için sadece 750 kontenjan açmasının kabul edilemez olduğunu dile getirerek, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için yetkililere seslendi. Karakoyunlu, “Başvuru sayısı 3 bin 200 olmasına rağmen üniversitemizin ayırdığı kontenjanın 750 gibi bir sayı olması bizi ciddi anlamda mağdur etmiştir. 750 kişilik kontenjan bizler için kabul edilemez. Pedagojik formasyonun tarafımıza verilmesini istiyor, gerekli çalışmaları yetkili kişiler tarafından ivdikle yürütülmesini arz ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardında öğrenciler, alkış ve ıslıklar eşliğinde dağıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu