Kaynaklar'dan...

THY Genel Müdürü: Ebola kötü değil, bulaşınca öldürüyor

TemelKotil

THY Genel Müdürü, Atatürk Havalimanı’nda da görülen Ebola salgını hakkında “Göründüğü kadar kötü değil, bulaşınca öldürüyor” dedi.

Afrika’yı kasıp kavuran ve sağlık örgütlerince emperyalist politikalardan ötürü önüne geçilemediği ilan edilen Ebola salgını, THY Genel Müdürü’ne göre “Göründüğü kadar kötü değil”.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’la birlikte Avrupa Havayolları Birliği Havacılık Liderleri Zirvesi’ne katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul’da Atatürk havaalanında da tespit edilen Ebola vakasına ilişkin, “Bu göründüğü kadar kötü bir şey değil. Tabi ki Allah göstermesin bulaşınca öldürüyor. Ama çok son aşamasında oluyor. Afrika’dan gelenler de havalimanlarında kontrol yapılıyor. Uçakta tedbir var. İnşallah yakında ilacı da bulunur” açıklaması yaptı.

Bakan Elvan da “Uçuşlarımızda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Ebola virüsüne yönelik olarak hem Sağlık Bakanlığı hem Türk Hava Yolları hem de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğümüz gereken önlemleri aldılar ve bu konuda hassasiyetleri devam ediyor. Dün hostesler Ebola virüsüyle ilgili eğitim aldılar. Bu koduna herhangi bir Afrika ülkesi ise o ülkeden gelişte check-in kısmında veya uçakta herhangi bir şüpheli durum söz konusu olduğunda gereken önlemleri alıyorlar. Yurt içine girişte de gereken önlemler alınmış durumda” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu