Kaynaklar'dan...

Son gaz fişeği mağduru: İstiklal Caddesi’nde emekçi

isakahraman

Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra İstiklal Caddesi’nde yüzüne gaz fişeği isabet ederek burnu ve çenesi kırılan İsa Kahraman (20) hala yoğun bakımda. İstiklal’de bir falcının reklam panosunu taşıyarak geçinen Kahraman, “İşten çıkmış internet kafeye gidiyordum. Davacıyım”

Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra İstiklal Caddesi’nde çıkan olaylarda yüzüne gaz fişeği isabet eden 20 yaşındaki İsa Kahraman’ın burnu ve çenesi kırıldı. Çarşamba akşamı vatandaşların yardımıyla ambülansa sevk edilerek Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılan Kahraman hala yoğun bakımda.

Kahraman, İstiklal’de bir fal kafenin reklam panosunu taşıyarak geçimini sağladığını, eylem dolayısıyla işyerinin erken kapandığını ve oyun oynamak için Asmalımescit civarında bir internet kafeye doğru yürürken olayların ortasında kaldığını söyledi. TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla yere düşerek sürüklendiğini, bu sırada polisin boya mermisi ve gaz fişeğiyle üzerine ateş ettiğini söyledi.

Baro avukatları vasıtasıyla suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kahraman, olayı şöyle anlattı: “İşten çıktım. Patron ‘ bugün çalışma’ dedi, ben de tamam dedim paramı aldım gidiyordum. Baktım eylem var. Koşarak Adidas’ın orada internet var oraya gidiyordum oyun oynamaya, oradan da eve gidecektim. Baktım TOMA durduk yere bana su sıktı, ayağım kaydı düştüm. Tam ayağa kalkacaktım plastik mermiyle kapsül sıktılar ardı ardına. Durduk yere yaptılar. Suçum olsa haklılar ama hiçbir şey yapmadım, ‘dur dur’ anlamında el işareti yaptım. Sonra polisler yanımdan hiçbir şey olmamış gibi yürüyüp gitti. Birkaç kadın beni yerden kaldırarak ambulansa taşıdı. Davacıyım.”

Ailesinin Nevşehir’de yaşadığını belirten Kahraman, hastanede refakatçisiz kalıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu