Kaynaklar'dan...

SGK’dan ilaç almak zorlaşıyor

ilac-300x150
Evlerde kullanılmayan ilaç bulunduğunu söyleyen SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, bunun mali sürdürülebilirlik açısından risk olduğunu açıkladı. Bu açıklama SGK’nın hastalara hem daha az ilaç vereceğini hem de ilaç alımını daha da zorlaştıracağını gösteriyor

2014 yılında sağlık harcamasının 54 milyar liraya ulaşacağını gören hükümet, vatandaşın ilacından kesintiye gitmeye hazırlanıyor. Yapılması planlanan düzenlemelerle vatandaş hem daha az ilaç alabilecek, hem de ilacı almak daha da zorlaşacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, “evde bulundurulan ortalama ilaç sayısının 6.6 kutu olduğu ve hanelerin yüzde 8’inde 15 kutudan fazla ilaç bulunduğunun tespit edildiğini” bildirdi. İlhan, SGK’nın 2014 yıl sonu itibarıyla sağlık için 54 milyar harcayacağını ve ilaç harcamalarının ise 16.8 milyar lira olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Başkan İlhan’ın açıklamalarından anlaşıldığına göre evlerde bulunan ortalama ilaç sayısını 6.6 kutu olarak tespit eden SGK, bunun oluşturduğu mali külfetten kurtulabilmek için bir dizi düzenleme yapmayı planlıyor.

Çankaya Köşkü varken 1.4 milyar TL harcanarak yeni bir cumhurbaşkanlığı binası yaptıran hükümetin vatandaşın sağlığını ilgilendiren konularda tasarruf yapmaya çalışacağına böyle gereksiz harcamalardan kaçınması gerekmez mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu