Kaynaklar'dan...

Polis vurunca neden mobese çalışmıyor?

MertMehmetTilev

İstanbul Kocamustafapaşa semtinde 24 yaşındaki Mert Mehmet Tilev’in polis tarafından vurulması protesto edildi. Dün Kocamustafapaşa Meydanı’nda bir araya gelen Tilev’in ailesi ve arkadaşları “Vur emri çıktı ilk kurban Mert”, “Mert’i bu hale getiren güvendiğimiz polisler” yazılı dövizler taşıyarak yürüyüş yaptı.

26 Ekim Pazar günü yaşanan olayda, 24 Ekim Cuma günü polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan Mert Mehmet Tilev, yaşadığı travma nedeniyle elinde satırla Kocamustafapaşa Meydanına gelerek kendisini darp eden polislerin yanına getirilmesini istemişti. Bu sırada Tilev’e müdahale eden bir polis satırla yaralanmış, Tilev ise başka bir polis tarafından başından vurulmuştu.

Tilev’in yoğun bakımdaki tedavisi hala sürerken ailesi ve arkadaşları eylem yaparak adalet talebinde bulundu.

Tilev’in tedavi gördüğü Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yürüyen kitle sık sık “Mert burada polis nerede”, “Katil polis” sloganı attı. Hastaneye yürüyen kitle karakol önünde de sloganlarla Tilev’in öldürülmesini protesto etti.

Kitle adına açıklama yapan Erol Yücel, polislerin mobese kayıtlarının arızalı olduğunu söylediğini ifade ederek, “En ufak olayda mobeseden tespit edip gözaltı yapılıyor, Mert’i polis vurunca mı mobeseler çalışmıyor? Mobese kameralarının kayıtlarını istiyoruz” dedi. Yücel, sorumluların bir an önce yargılanmasını istedi. Tilev’in arkadaşları yapılan açıklamalar sırasında polisin yetkilerinin elinden alınmasını istedi. Açıklamanın ardından kitle oturma eylemi yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu