Kaynaklar'dan...

Ön ödeme altında kullanılmayan elektrik faturaya yansıdı

fatura-790-tl

Son dönemde elektrik faturalarında yaşanan karmaşaya bir yenisi daha eklendi. Ön ödeme altında kullanılmayan elektrik faturaya yansıdı…

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ndeki elektrik abonelerine dün ve bugün dağıtılan elektrik faturaları şaşkınlık yarattı.

Aboneler normal kullanımın en az 3 ile 5 katı oranındaki faturaları görünce yanlışlık olduğunu düşünüp, Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin Turgutreis Şube Müdürlüğü’ne başvurdu.

Ancak, faturalarda yanlışlık olmadığını, bir aylık elektrik kullanım bedelinin ‘ön ödeme’ ile tahsil edilmek istendiğini öğrenen abonelerin şaşkınlıkları bir kat daha arttı.

Mağdurlardan Deniz Yayım (54) “Normalde 200 lira civarında elektrik faturamız gelirdi. Bu ay 15 gün evde yoktuk. Yani elektrik kullanmadık, gelen fatura ise 790 lira. Nasıl böyle bir şey olabilir? Yetkililer, mantıklı bir açıklama yapıp bizi ikna edemedi ama bunun hukuksal açıdan peşini bırakmayacağız” dedi.

Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş yetkilileri ise konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yazılı açıklama yapacaklarını belirtti.

Geçen 15 Ocak’ta Ortakent-Yahşi Mahallesi’nde abonelere ön ödemeli faturalar gönderilmişti, ancak söz konusu şirket tepkiler üzerine uygulamayı durdurmuştu.

Bodrum Kent Konseyi Meclisi üyesi, emekli aşçı Gamze Ilgaz (48), kendisi gibi elektrik faturası nedeniyle mağdur olar bir grup ile AYDEM Turgutreis Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Tek başına yaşadığını ve her ay ortalama olarak kendisine 90 ile 110 lira fatura geldiğini belirten Ilgaz, “Bu faturaların örnekleri de yanımda. Ancak, bu defa 435 liralık bir fatura ile karşılaştım. Sorduğumda, ‘Yanlışlık yok. Faturayı ödeyip ancak öyle itiraz edebileceksiniz’ dediler. Biz de Turgutreisliler olarak toplu dilekçe ile önce Bodrum Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Bürosu’na ardından da elektrik dağıtım şirketine başvuracağız. Daha da olmadı burada elektrik dağıtımı ve satışı yapan diğer bir alternatif şirkete geçerek aboneliğimizi iptal edeceğiz. Turgutreis’te vatandaşlara gelen dört, beş misli elektrik faturası bedelini personel, ‘Elektrik sobanız bozuktur o nedenle sayaç fazla dönmüştür’ açıklaması yapıp, insanın aklıyla alay ediyor. Vatandaşlar, bu kadar sahipsiz bırakılmamalı. Geçen ay Ortakent-Yahşi Mahallesi’nde yaşanan benzer bir durumdan sonra, ‘Bu kriz düzelir’ diye rahatlamıştık, yanılmışız. Şirketin bir eli cebimizde. 2 milyona ulaşan elektrik faturaları var. Birçok abone bu faturaları ödeyemez” diyerek, tepkisini dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu