Kaynaklar'dan...

Konya’da palet fabrikasında yangın çıktı

palet-fabrikasi

Konya’da Marsan Sanayi Sitesi’ndeki Musa Yol’a ait palet fabrikasında yangın çıktı.

Konya’da bir palet fabrikasında çıkan yangın, 60 itfaiye ekibinin 2.5 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınabildi. Yangında büyük çapta maddi zarar meydana geldi.

Merkez Karatay İlçesi Marsan Sanayi Sitesi’ndeki Musa Yol’a ait palet fabrikasında saat 21.30 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, alevler kısa sürede tüm fabrikaya yayıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine merkez ilçelerde bulunan tüm itfaiye ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Havadan ve yerden yapılan müdahaleyle yangın, yaklaşık 2.5 saatte kontrol altına alınabildi. İşyeri sahiplerinin itfaiye ekiplerinin elinden hortumu alarak yangına müdahale etmeleri dikkat çekti. Yangında bir kamyonet ile bir işyeri de zarar gördü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, “İhbar üzerine olay yerine hemen ekiplerimizi sevk ettik. Ancak içeride kimyasal maddeler olması sebebi ile yangın kısa sürede büyümüş. Biz de 60 ekibimizin tümünü olay yerine sevk ettik. Yangın şu an kontrolümüz altında. Kısa sürede tamamen söndürmüş olacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu