Kaynaklar'dan...

KHK mağduru çift ve 3 çocuğu Ege’de boğularak can verdi

FETÖ soruşturması nedeniyle kaçak yollardan yurtdışına çıkmak isteyen 5 kişilik Maden ailesi, Ege Denizi’nde botlarının batması sonucu yaşamını yitirdi.

Ege Denizi’nin doğusundaki Midilli Adası’nın kuzeydoğu kıyılarında birkaç gün içinde üç ölü çocuğun bulunması üzerine soruşturma başlatan yerel liman yetkilileri, iki de yetişkin cesedine ulaştı. Üçü çocuk 5 kişinin Türkiye’deki FETÖ soruşturması nedeniyle Yunanistan’a kaçmaya çalışan Hüseyin Maden, eşi ve çocukları olduğu öğrenildi.

İnsan kaçakçılarına verecek parayı biriktiremedi

FETÖ soruşturmalarında mağdur edilen bireylerin hikayelerini paylaşan Mağduriyetler.com sitesi hayatını kaybeden ailenin hikayesini paylaştı:

Fizik Öğretmeni Hüseyin Maden, 15 Temmuz sonrası çıkartılan KHK ile mesleğinden ihraç edildi. Hüseyin ve Nur Maden hakkında “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. İkisinin de tutuklanıp çocuklarının yalnız kalma korkusuyla aile polisten saklanmaya karar verdi. Başka bir adreste yaklaşık bir yıl boyunca saklanan ailenin evine defalarca polis baskını yapıldı. Hüseyin Maden bu sırada sigortasız olarak beden gücü gerektiren bir işte 1000 TL’ye çalışmaya başlamıştı ve ailesini geçindirmeye uğraşıyordu. Hüseyin Maden ellerinde kalan son parayla yurt dışına çıkmaya karar verdi. İşinden atılmış olması nedeniyle birikimlerinin büyük bölümünü kaybetmişlerdi. Ailesinin verdiği bilgilere göre Hüseyin Maden çok sayıda insan kaçakçısıyla irtibata geçti. Ancak beş kişilik bir aile için istenen rakamları karşılayacak imkanı yoktu. Bunun üzerine Maden elinde kalan son parası ve arkadaşlarından biraz borç alarak eski bir tekne satın aldı. Tekneyi satın aldığı kişilerden aldığı kullanıma ilişkin bilgilerle ailesini Yunanistan’ın Midilli Adası’na götürmeye ve iltica etmeye karar verdi.

Boğularak ölenlerin isimleri şöyle: Hüseyin Maden, Nur Maden, Nadire Maden, Bahar Maden, Feridun Maden.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu