Kaynaklar'dan...

İzmir’in Akalan köyü sakinlerinin başlattıkları eylemde olaylar çıktı

tas_ocagi_eyleminde_olaylar_cikti

İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taş ocağının kurulmak istendiği Kemalpaşa ilçesi Akalan Köyü sakinlerinin başlattıkları eylemde olaylar çıktı.

Kadınlı erkekli yaklaşık 200 köylü şantiye binası, bazı iş makinaları ve kamyonları camlarını kırdı. Bölgede önlem alan Jandarma Robokop timleri olayların büyümesini güçlükle önledi. Akalan Köyü yakınlarında açılmak istenen taş ocağı için köylüler birsüre önce “Yürütmenin durdurulması” isteğiyle İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Başvuru henüz sonuçlanmazken firmanın şantiye kurup hazırlıklara başlaması köylülerin tepkisini çekti.

Bir süredir burada çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan köylüler bugün bölgeye iş makinalarının da gelmesi ve çalışmaya başlayacağının duyulması üzerine sabah erken saatlerde kadınlı erkekle bölgeye gitti. Jandarma da önlem aldı. Ellerinde sopalar da bulunan kadınlı erkekle 200 kadar köylü iş makinalarının bölgeden çekilmesini istedi. Ancak bir süre sonra şantiyede çalışmanın durmadığını öne süren köylüler şantiye binasını bastı. Şantiyenin camları kırıldı. Köylüler daha sonra bir iş makinası ile bölgeye getirilen kamyonların da camlarını kırdı. Jandarma Robokop timleri iş makinalarının etrafını çevirip köylülerin daha fazla zarar vermesini engellemeye çalıştı.

Köy Muhtarı Mustafa Çaktuğ, “Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz. ÇED raporu da alınmamış. Çalışmalar başladığı zaman başımıza taş yağacak. Kurulmak istenen taş ocağı köye çok yakın. Taş ocağı 200 öğrencinin okuduğu okula 650 metre uzaklıkta. Taş ocağından biran önce vazgeçilsin. Köyden daha uzak bir yerde açılsın” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu