Kaynaklar'dan...

İntihar etmek isteyen babadan zor soru: Çocuklarınızın canı çeker diye manavdaki meyveleri sakladığınız oldu mu?

intihar-gariban

İntihar etmek isteyen babadan zor soru: Çocuklarınızın canı çeker diye manavdaki meyveleri sakladığınız oldu mu?

Adana’da simit satıcılığı yapan 36 yaşındaki Şahin Yıldız, velayeti boşandığı eşinde bulunan iki kızını parasızlık yüzünden göremediğini söyleyip intihar etmek istedi. Yıldız, intihar girişiminde öyle bir soru sordu ki polisler dahil kimse yanıt veremedi.

Uzun zamandan beri işsiz olduğu için üç yıl önce eşinden boşanan Yıldız, bütün çabasına rağmen düzenli bir iş bulamadı. Velayeti annelerinde bulunan iki kızını da göremeyen Yıldız, ölmeye karar verip Seyhan Nehri’nin üzerinden geçen otoyola çıktı.

Olay yerine gelen polislere derdini anlatan baba Yıldız, “Başka çarem kalmadı. İş bulamadım. Ben dürüst bir insanım, yolda bulduğum 1200 liralık telefonun sahibini arayıp buldum, ona teslim ettim. Kötü bir insan olsam, böyle yaparmıydım. Ama benim, iki çocuğum var, annelerinde kalıyorlar. Onların yüzüne bakamaz oldum” dedi.

Şahin Yıldız polislere neden bu hale geldiğini ise yürek burkan bir soruyla anlattı: “Size bir soru soracağım, senin iki çocuğun var, birinin adı Sena, diğeri Nisanur, onlarla beraber olduğunda, manavın yanından geçerken meyveleri görüp, canları çeker, isterler diye montunun önünü açıp gözlerini kapatarak götürüyor musun? Ben öyle yapıyorum. Başka çarem kalmadı.”

Yıldız’ın sorusu karşısında söyleyecek söz bulamayan polis memurunun imdadına, amiri yetişti. Çevrede toplanan polisleri uzaklaştıran amir, cebinden çıkardığı cüzdanındaki kızlarına ait fotoğrafları gösteren Yıldız’a iş bulma sözü verdi. İntihar etmekten vazgeçen Şahin Yıldız, ifade için Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu