Kaynaklar'dan...

Gölmarmara Hacıveliler Köyü Mermer Ocağı İstemiyor!

tas-ocagi

Manisa’ya bağlı Gölmarmara – Hacıveliler köyünün yaklaşık 500 metre üstünde işletilmeye başlanan mermer ocağına karşı köylüler mücadele başlattı.

Maden sahası, köylülerin, yaşamlarını sürdürdükleri ve geçimlerini sağladıkları kaynakların çok yakınında bulunuyor ve bu kaynakları işlevsiz hale getirme ihtimali çok yüksek. Dahası bölge Sart antik kentinden 1000-1500 yıl daha eski olan Maionia Antik Kenti nedeniyle sit alanı durumuda. Köylülerin itirazı mahkemeye taşınırken, hukuki süreç devam ediyor.

Köylüler maden şirketinin sahaya girmeye çalışmasına karşı, yaşam alanlarını korumak için nöbete başladı. “Bizim rızamız olmadan, zorla girecekler! İzin vermiyoruz” diyen köylüler madeni istemiyor. ;

Salihli Çevre ve Toplumsal Dayanışma Derneği, Turgutlu Çevre ve Kültür Platformu ( TURÇEP), Salihli Birleşik Haziran Hareketi, Salihli Eğitim-Sen ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi yayınladığı bir bildiri ile direnişin destekçisi ve sürecin takipçisi olacaklarını duyururken; köylüler bütün çevre örgütlerini ve basın mensuplarını, demokratik kitle örgütlerini, nöbetlerine destek olmaya çağırıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu